İYİ Parti’de kıyamet kopacak

İyi Parti'nin ağır toplarından İstanbul Milletvekili Prof. Ümit Özdağ, kurultayda yaşanan ''oy verilmeyecekler'' listesi nedeniyle Koray Aydın'a çok ağır suçlamalar yöneltti.

İYİ Parti’de kıyamet kopacak

 

MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti'de siyaset yapmaya başlayan ve bu partiden İstanbul milletvekili seçilen Prof. Dr. Ümit Özdağ, önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, CNN TÜRK kanalında Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programında partisinine sert sözler söyledi. Özdağ MHP'den ayrılma gerekçesini açıklarken, "Ben MHP'den Türk Milliyetçisi olmadığı için ayrılmadım. MHP Ülkücü ve Türk Milliyetçisi partidir." dedi. Özdağ devamla, "Biz Türk Milliyetçiliğini iktidar yapmak için MHP'den ayrılarak yeni bir parti kurduk"  ifadelerini kullandı.

KORAY AYDIN EŞ BAŞKAN GİBİ

Ümit Özdağ İYİ Parti'de yaşanan ve kongrede ortaya çıkan fikir ayrılıklarının sorumlusu olarak Koray Aydın'ı işaret ederek, "Koray Aydın partide bir Eş Başkan gibi faaliyet gösteriyor, Genel Başkan bunları görüyor” dedi. Özdağ, Koray Aydın'ın parti içerisinde çok güçlü olduğunu ve "dar kadro" anlayışı ile partide bir Eş Başkan gibi pozisyon aldığını söyledi.

HDP KONUSUNDA AKŞENER'İ ÜÇ DEFA UYARDIM

Geçtiğimiz seçimlerde Kars'ta HDP'nin kazanma şansı olduğunu ve bunun için İYİ Parti'nin seçimlerde çekilmesi gerektiğini vurgulayan Özdağ, "Kars'ta HDP bin iki yüz farkla kazandı, biz de 900 oy aldık. HDP'nin kazanacağı belliydi, Genel Başkan Akşener'i 3 defa aradım ve Kars'ta seçimlerden çekilmemizi söyledim ama sonuç alınmadı" ifadelerini kullandı.

BUĞRA KAVUNCU'NUN FETÖ İLİŞKİSİ

Özdağ, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu da FETÖ'cü olmakla suçladı. Özdağ, Buğra Kavuncu İyi Parti'ye gelmeden önde Akşener'i Fetöcü olabileceği konusunda uyardığını belirterek, ''Meral Hanım, güvenlik konusunda devletin en önemli kişisiyle görüştüğünü ve Buğra Kavuncu hakkında bir olumsuz bilgi yok dediklerini bana söyledi. Ben de kendisine ''Devlet elindeki her bilgiyi vermez'' dedim. Özdağ şunları söyledi: "Buğra Kavuncu benim için en büyük hayal kırıklığı ve kırılmadır. Buğra Kavuncu, Enver Altaylı'nın yeğeni bu bir şey ifade etmez. Ama kendisi de aynı zamanda FETÖ'nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk İşadamları Derneği'nin başkan yardımcılığını yapmış. Devlet 15 Temmuz'dan sonra bu derneğin kapatılması için başvurmuş ve kapatılmış. Bunun izahı yok."


Anahtar Kelimeler: Parti’ kıyamet kopacak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli