İYİ, Bu Teklifi Değerlendirmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya ziyaretinde yaptığı açıklamalarda İYİ Parti lideri Meral Akşener'e dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

İYİ, Bu Teklifi Değerlendirmeli

 

Erdoğan, "Özellikle muhalefetin içinde, CHP'yi bir kenara koyalım, 6'lı masanın hepsini söylememe gerek yok ama İYİ Parti'nin bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Temenni ederiz ki İYİ Parti 6'lı masayı terk ederek konumunu gözden geçirir" diye konuştu.

Bu açıklama, siyasi gözlemcilerin öteden beri dillendirdiği, sağduyulu kamuoyunun da beklediği bir tabloydu.  Milli ve manevi konularda birçok ortak yanları bulunan bir ittifak yerine,  HDP’nin gölgesinde ve  özellikle de teröre  her türlü destek verdiği çok açık olan ABD’nin savunduğu bir ittifak ile birlikte olması İyi Parti tabanında da tepki görüyordu. 

Erdoğan’ın bu çağrısı İyi Parti cenahında, “tabi seçim kaybedeceklerini anladılar, onun için bu çağrıyı yapıyorlar” şeklinde yorumlanacak onu biliyoruz. Lakin Erdoğan’ın bu çağrısı seçim kazanmaya yönelik değil ülkeyi korumaya yönelik bir çağrıdır. 

Yarınlarda millet ittifakı iktidar olsa dahi ne ülkenin kalkınmasına ne de yeni hedeflere yönelik bir atılım olmayacağı gibi başta FETÖ, PKK, PYD ve tüm Türkiye düşmanlarının bayram edeceği bir ortam olacak ve bu  cephenin emelleri ve hedeflerinin bir bir hayata geçirilmesi için çalışmalar başlayacak.

İşte tam da bu ortamda İyi Parti’de bulunan sağduyulu kesim buna itiraz edecek, ortaklık bozulacak ve erken seçim kararı alınacak, hükümet yıkılacak.  

Bu süre içerinde de belki de geri dönüşlü uzun zaman alacak milli savunma sanayi, milli ve yerli otomobil, mavi vatan, doğalgaz rezervleri gibi alanlarda bir fetret dönemi yaşanacak ve bu bizim 20 yılımıza mal olacak.

Ak Parti’nin birçok hatası ve eksiği var lakin vatan konusunda, bayrak konusunda, FETÖ ve PKK konusunda milletle aynı düşünen, vatanı aziz ve mukaddes bilen bir duruşu da var ki aynı duruş İyi Parti’de de var.  

Temennimiz odur ki Erdoğan’ın bu çağrısı İyi Parti’nin akl-ı selim yöneticileri tarafından ciddi olarak değerlendirilir.

kaynak: elazığhakimiyet


Anahtar Kelimeler: Teklifi Değerlendirmeli

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli