İYİ Parti´den erken seçim iddiası: Kasım´da seçime hazırlanın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin İYİ Partililere ´´MHP´ye geri dönün´´ çağrısını değerlendiren İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan ´´Kasım´da seçime hazırlanın´´ dedi.

İYİ Parti´den erken seçim iddiası: Kasım´da seçime hazırlanın

 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3-4 Ağustos´ta yapılacak İYİ Parti´nin 4. Olağanüstü Kurultayı´na değinerek İYİ Partilileri MHP´ye davet etti. Bahçeli´nin bu çağrısını yorumlayan İYİ Parti TBMMGrup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan "Herkes soruyor ´Neler oluyor´ diye. Kasım´da seçime hazırlanın!" diyerek yorumladı.

 

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mayıs ayında yapılan tüzük kurultayındaki bazı değişiklikleri hayata geçirebilmek için 4. Olağanüstü Kurultayı´nı gerçekleştirecek olan İYİ Partililere çağrıda bulundu.

Bahçeli, Twitter´dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"1 Kasım 2015´ten sonra ağır ve sancılı parti içi meselelerle biteviye meşgul edildiğimiz inkar edilemeyecek bir vakıadır. Bu vahim sürecin travmalarına ve makus sonuçlarına her dava arkadaşımız farklı dozajda muhatap kalmıştır. Yaşananlar üzücüdür, hüzünlüdür, ibret vericidir.

MHP´den kopan dava arkadaşlarımız 25 Ekim 2017´de İYİ Parti´yi kurmuşlardır. Ancak geçmişte birlikte yürüyüp, beraberce mücadele ettiğimiz arkadaşlarımızın önemli bir kısmı aradıklarını bulamamışlar veya kenara itilmişlerdir. Yola çıkılanlar yolda bulunanlara değişilmiştir.

3-4 Ağustos 2019 tarihinde İYİ Parti´nin 4.Olağanüstü Kurultayı yapılacaktır.Çağrım şudur: Fiziken orada,fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi´ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir.

Buluşma yerimiz zillet değil millettir. Kucaklaşma zamanı gelmiştir. İYİ Parti´nin Olağanüstü Kurultay´ında MHP´yle bütünleşme ve birleşme hamlesi Türkiye´nin gücüne güç katacak, yarım asırlık davamızı birlik ve dirlik içinde geleceğe taşıyacaktır."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false