İYİ PARTİ ERZURUM´DA ADAY ARIYOR

İYİ Parti´de aday arama telaşı başladı.

İYİ PARTİ ERZURUM´DA ADAY ARIYOR

 

 

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de yeni bir teşkilat yapısı kuran İYİ Parti´de Büyükşehir Belediyesi için aday aranıyor.

MHP´li Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz´u Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak göstermeyi düşünen İYİ Parti´ye vatandaşlar şu tepkileri gösteriyor. "Partisinde yer bulamayanları ısıtıp ısıtıp canımıza çekecekler. O Aday İYİ olsaydı Partisinde seçim kazanırdı. Denenmişleri denemek zorunda mıyız? Nerede seçim kaybetmiş biri varsa İYİ Parti Onların peşine düşmüş" gibi söylentiler şehirde dilden dile dolaşıyor bile...

Görünen o ki; Yeni bir parti olması dolayısıyla farklı siyasi yapılardan birçok kişiyi çatısı altında barındıran İYİ Parti, Erzurum Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İlçerde de aday yapacak birilerni bulmakta zorlanıyor. Hem sosyal demokratlara hem sağ seçmene hitap edebilecek bir isim arayışında olan İYİ Parti´nin bu arayışının ne kadar süreciği şimdilik bilinmiyor.

Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ismi öne çıkan Mahmut Uykusuz isminin şehirde bir heyecan yaratmayacağı kanaatinde olan vatandaşlar, Mahmut Uykusuz´un MHP´li Belediye Başkanı olarak yürüttüğü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde de başarısız olduğu kanaatindeler.

Öte yandan yine İYİ Parti Genel Merkezi yetkililerince Eski MHP Milletvekili Cezmi Polat´a defalarca teklif götürdükleri ve Cezmi Polat´ın bu teklifi her defasında geri çevirdiği bilgileride elimize ulaşanlar arasında...

En güçlü isim olarak öne çıkan isim ise Eczacı Canan Uçar, Hem bayan olması dolayısıyla Dikkatleri üzerine çekmeyi düşünen İYİ Parti, Canan Uçar ismi üzerinde de karar veremiyor. Bunun sebebi ise Merkez İlçelerimizden olan Yakutiye, Aziziye ve Palandöken İlçe Teşkilatlarıyla bir türlü anlaşılamıyor. Bu üç ilçe de Canan Uçar´ın kendi İlçelerinden Aday gösterilmesi için Genel Merkeze sürekli baskı yaptıkları biliniyor. Yani kısacası Canan Uçar isminin siyasette bugüne kadar yıpratılmış bir isim olması ve Genel Başkan Meral Akşener´in bayan olması dolayısıyla Bayan Aday´ın daha popülerliği artıracak gözüyle bakılması Canan Uçar ismini paylaşılamaz hale getirmiş gibi görünüyor. Oysa Canan Uçar isminin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için biçilmiş bir kaftan olduğuna inanan vatandaşlar ise İYİ Parti´nin Büyükşehir´de Canan Uçar ismi haricinde hiç kimseyle aradığı oyu bulamayacağı kanaatindeler.

Yine İYİ Parti Erzurum´da Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için aday arayışını devam ettirirken Mahmut Uykusuz ismini de cebinde saklıyor. Her ihtimale karşı eğer Aday bulamazsak Mahmut Uykusuz ismini açıklarız düşüncesinde olan İYİ Parti Erzurum Adaylarını Türkiye genelinde en son açıklama kararı almış bilgisi de elimize ulaşanlar arasında. Nedeni ise Diğer Partilerden İlçelerde Aday Adayı olup Partileri tarafından Aday gösterilmeyen isimlere teklif götürecekleri bilgisine de ulaşıldı. 

İYİ Parti´nin bu karmaşa sırasında birçok isme teklif götürdüğü ve götürülen tekliflere sıcak bakılmadığı gelen bilgiler arasında.

Bu isimler arasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için; Eski MHP Erzurum Milletvekili Cezmi Polat, İşadamı Cemal Şengel, İşadamı Melih Kırkpınar ve Eski Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak isimleri öne çıkıyor.

İlçelerde de Aday arayışı içerisinde olan İYİ Parti özellikle merkeze bağlı Yakutiye, Palandöken ve Aziziye´de AK Parti ile MHP´nin ittifak sonucunu bekliyor. Büyükşehir Belediyesinde Aday göstermeyen MHP´nin İlçelerdeki durumunun ne olacağının sonucunu bekleyen İYİ Partililer, MHP şayet ilçelerde de Aday göstermez ise bu ilçelerde Aday Adayı olan ve Aday gösterilmeyen isimlere teklif götürmeyi düşünüyor.

İYİ Parti´nin İlçelerde de Partileri tarafından Aday gösterilmezse teklif götürecekleri isimleri belirlediği bilgisine ulaşıldı.

Yakutiye´de, MHP Aday Adayı Mehmet Uzun

Aziziye´de MHP Aday Adayı Emrullah Akpunar

Palandöken´de ise; Geçen seçimlerde MHP´den Aday Adayı olan Osman Nuri Toraman isimlerine teklif götürcekleri elimize ulaşan bilgiler arasında....    


Anahtar Kelimeler: PARTİ ERZURUM ADAY ARIYOR

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false