İthal ürünlere Ek Vergi!

İthal ürünlere Ek Vergi!

İthal ürünlere Ek Vergi!
13 Erzurum Haber 25: Birçok ürünün ithalatına yüzde 25 ek vergi geliyor.

Bakanlar Kurulu, inşaat malzemelerinden, hırdavata, manikür-pedikür malzemeleri ve törpülerden, küçük mutfak aletleri ve kırtasiyeye kadar birçok ürünün ithalatına yüzde 25 ek vergi getirdi.

Resmi Gazete?nin bugünkü sayısında yer alan kararda, ?Ekli tabloda yer alan ve A.TR dolaşım belgesi eşliğinde ithal edilen Avrupa Birliği ve Türk menşeli olmayan eşyadan ?Diğer Ülkeler? sütununda belirtilen oran üzerinden ilave gümrük vergisi alınır. Ancak, Türkiye?nin taraf olduğu serbest ticaret anlaşmaları çerçevesinde bir çapraz menşe kümülasyon sistemine dahil ülkeler menşeli eşyadan tercihli menşeinin tevsiki halinde ilave gümrük vergisi alınmaz? denildi.

Karar ekinde verilen yaklaşık 130 ürünün ithalatında, Avrupa Birliği üyesi ülkeler, İsrail, Makedonya, Bosna-Hersek, Fas, Batı Şeria ve Gazze Şeridi, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Güney kore, ve Morityus ek vergiden muaf tutuldu. Bu ülkeler dışındaki tüm ülkelerden, tüm ürünler için yüzde 25 ek vergi alınması kararlaştırıldı.

HABER AY
Anahtar Kelimeler: 0

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

08.04.2025

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:41
  • ÖĞLE 12:22
  • İKİNDİ 16:00
  • AKŞAM 18:53
  • YATSI 20:14
  • Salı 10.3 ° / 2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 9.5 ° / 1.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 6.1 ° / -2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu