İşte migren ağrılarından kurtulmanın yolları

Migren hastalarının hayatını kabusa çeviren baş ağrılarından kurtulmak gelişen yeni tedavi metotları ile mümkün.

 İşte migren ağrılarından kurtulmanın yolları
İlaç tedavisinden yeterli fayda görmeyen, ilaç kullanmak istemeyen veya karaciğer-böbrek problemleri olup fazla ilaç tüketmesi uygun olmayan hastalarda blokaj yöntemi uygulanarak tedavi gerçekleştirilebiliyor. Hastaya konfor ve kolaylık sağlayan bu yöntem ile başarılı sonuçlar elde ediliyor.
 
BLOKAJ YÖNTEMİ
 
Burada yapılan işlem; ilgili sinirin ağrı duyusunu algılayan kısmının anestezik maddelerle blokajı ve sinirin uyarılabilirliğinin azaltılarak, ağrı eşiğinin yukarı taşınması işlemidir.
 
Tedavinin uygulanması kolay olup hasta oturur durumda iken (oksipital sinir blokajı) başının arka kısmındaki büyük oksipital sinir alanına veya yatar durumda iken (trigeminal nevraljide sinir blokajı) ağız içinden ilgili alanlara, çok ince bir iğne ile lokal anestezik madde enjekte edilmesi işlemidir.
 
Lokal bir tedavi yöntemi olan blokajlarda; 4-5 saat süren enjeksiyon bölgesinde uyuşma dışında bir sıkıntı yaşanmamakla beraber, nadir olarak baş dönmesi ya da boyun ağrısı gelişebilir.
 
1 ila 3 uygulama sonrası hastalarımızın ağrıları %50-80 oranında gerilemekte ve böylelikle yaşam kaliteleri artmaktadır.
 
Migren baş ağrısı ataklar halinde ortaya çıkar. Erişkinlerde 4?72 saat sürebilir.
 
HAYATI ENGELLEMESİN 
 
Genellikle başın bir yarısında lokalizedir, ancak iki taraflı da olabilir. Ağrı enseden veya göz çevresinden başlayarak yayılır. Sıklıkla zonklayıcı özelliktedir. Orta veya şiddetli derecede olabilir ve fiziksel aktiviteler ağrının şiddetini arttırır. Kişinin günlük aktivitelerini sürdürmesini kısıtlar veya engeller. Bulantı ve/veya kusma olur. Işık, ses ve kokudan rahatsızlık ağrıya eşlik eder. Hastayı sosyal yaşamdan ayıran hayat kalitesini düşüren bu ağrıların tedavisi için blokaj yöntemi yüz güldüren sonuçlarıyla büyük bir başarıyla uygulanmaktadır.

YRD. DOÇ. DR. HAKAN LEVENT GÜL - MİLLET GAZETESİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli