İşte Optimar´ın son seçim anketinden çıkan sonuç

İşte Optimar´ın son seçim anketinden çıkan sonuç

Ankara merkezli Optimar Araştırma, 24 ilde gerçekleştirdiği ´bugün seçim olsa´ anketinde AK Parti´nin yüzde 51,4 oy oranına ulaşacağını açıkladı.

 

 

Ankara merkezli Optimar Araştırma şirketi, Temmuz ayının son haftasında 24 ilde bin 532 kişiyle, ´siyasi gündem´ anketi gerçekleştirdi.

Haber10 internet sitesinde yer alan habere göre; Optimar Araştırma ve Danışmanlık Şirketi´nin Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, Temmuz ayında gerçekleştirdikleri anket kapsamında ´Bugün genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz´ sorusuna verilen yanıtların; AK Parti yüzde 51,4, CHP yüzde 25,0, MHP yüzde 13,4, HDP yüzde 8,0 ve diğer partilerin yüzde 2,2 oranlarına sahip olduğunu duyurdu.

YENİ BİR PARTİYE İHTİYAÇ VAR MI? SORUSUNA YÜZDE 64,5 ´HAYIR´ DEDİ

2004, 2007, 2009, 2014, 2015 ve son olarak 16 Nisan referandumunda yaptığı başarılı tahminlerle göze çarpan Optimar Araştırma ve Danışmanlık´ın Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir şu ifadeleri kullandı; 

"Türkiye´de yeni bir siyasi partiye ihtiyaç var mı?? sorusuna toplumun yüzde 64.5´inin hayır yanıtı verdi.  

Olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 27.8´de kaldı. Bu oranı büyük çoğunluğunu da muhalefet cephesi oluşturuyor. 

Bütün bu rakamlar bir tek şeyi gösteriyor. Türkiye´de hala muhalefetle toplumun ezici çoğunluğu arasında sağlıklı ve sahici bir ilişki yok. 

Muhalefet alternatif olmak istiyorsa, küçük hesaplara veya başka merkezlerin beklentilerine değil toplumun beklentilerine kulak vermeli" dedi.

HABER10