İşte Ekrem İmamoğlu´nun cevapsız bıraktığı sorular

CHP´nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 10 günde 7 farklı televizyon kanalına konuk oldu. Ancak İmamoğlu´na yönelik merak edilen hiçbir soru yanıtını bulmadı. İşte İmamoğlu´nun cevaplamadan ikinci kez seçime gireceği o sorular...

İşte Ekrem İmamoğlu´nun cevapsız bıraktığı sorular

 

 

Kamuoyuna gösterdiği gerçeküstü "İYİ İNSAN" profilini uzun soluklu sürdüremeyen ve hakkındaki soru işaretleri her geçen gün artan Ekrem İmamoğlu´nun siyasi anlamda da cevaplandırması beklenen fakat kamuoyuna bu soru işaretleri "HİÇ YOKMUŞ" gibi davrandığı konular da oldukça birikti.

Yeniakit gazetesinde yer alan habere göre; İşte kamuoyunun Ekrem İmamoğlu´ndan yanıtlamasını beklediği fakat aylardır cevap vermediği o sorulardan bazıları;

FETÖ imamına ihale

1- FETÖ´nün 15 Temmuz işgal girişiminden yaklaşık 2 ay önce FETÖ Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan´a ne maksatla 2 milyon 52 bin 280 liralık ihale verdiniz?

15 Temmuz´da Brüksel´den "Yurtta sulh" mesajı

2- Türkiye´nin FETÖ tarafından işgal edilmek istendiği 15 Temmuz´da Belçika´nın başkenti Brüksel´de ne işiniz vardı? Ne kadar önce gittiniz, 15 Temmuz´dan kaç gün sonra döndünüz?

3- Millet canı pahasına vatanı, "Yurtta Sulh Konseyi" denilen alçaklardan korurken, darbeci hainler milleti katlederken siz Brüksel´den attığınız "Sulh" mesajıyla neyi kastettiniz?

İBB verilerini kopyalama skandalı

4- Mazbatayı alır almaz neden İstanbul Büyükşehir Belediyesi´ne ait verilerin kopyalanması talimatını verdiniz? Acelenizin sebebi neydi? Herhangi bir kopyalama yaptınız mı?

Kendisine Rum diyen gazeteye röportaj

5- Sizi "Rum", "Pontus" olarak adlandıran "Kıytırık" dediğiniz Yunan yayın organına neden röportaj verdiniz?

6- Fatih Sultan Mehmet´in fethettiği İstanbul´a büyükşehir belediye başkan adayı olan şahsınıza Yunan ve Rum basını tarafından yapılan yakıştırmalara neden tepki vermiyorsunuz? Yunanca ya da Rumca biliyor musunuz?

Bağış toplama

7- Milyonlarca liralık mal varlığınıza rağmen seçim kampanyanız için neden bağış topluyorsunuz?

30 binden 13 bine düşen fark

8- Binali Yıldırım ile aranızdaki oy farkını 1 Nisan´da 29 bin 408 olarak açıkladınız. İstanbul´da sandıkların yüzde 10´u sayıldığında fark 13 bin 729´a kadar düştü. Bu durumu nasıl açıklıyorsunuz?

9- Binali Yıldırım´ın 15 bin 679 oyunun iç edildiğine 16 milyon İstanbullu gibi siz de şahitlik ettiniz. İstanbul halkının iradesinin tecellisi için neden AK Parti´nin yeniden sayım talebine destek vermediniz?

10- Sandıktaki bütün hataların Binali Yıldırım´ın aleyhine, sizin ise lehinize yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? "Bilgisayar başındaki arkadaşlar" olarak tanımladığınız kişilerle bir bağlantınız var mı?

11- Yüksek Seçim Kurulu´nu en güvendiğiniz kuruluş olarak açıklamıştınız. İstanbul seçimlerini yenilenme kararından sonra ise ihanetle, darbeyle suçluyorsunuz. Bu çelişkisinin sebebi nedir?

CHP o listeleri nasıl elde etti?

12- Sandık kurulu başkanı ve memur üyesinin listesini hiçbir parti alamazken CHP, bu listeye nasıl ulaştı ve söz konusu kişilerle nasıl irtibat kurdu?

Kucaklarken istisnalarınız mı olacak?

13- Yine kucaklama söyleminin aksine neden sizi eleştiren gazetecilere dava açıyor, onları sosyal medya hesaplarınızdan engelliyorsunuz? Bu, demokrasiye uyar mı?

Özür dileyecek misiniz?

14- CNN Türk´e konuk olduğunuz programın ardından sizi çeken 4 kameramanın işten atıldığını iddia ettiniz. İddianız gerçek dışı çıktı. Bununla ilgili suçladığınız kurum ve yanılttığınız milletten özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

Kaftancıoğlu neden kayboldu?

15- Mazbata almanızın ardından yanınızdan ayrılmayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu´nun seçimin yenilenmesi kararı sonrasında bir daha ortalıkta görünmemesi sizin talebiniz mi?

YENİ AKİT


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli