"İsrafı bitireceğim" diyen İmamoğlu'nun israf faturası: Bir yemeğe 603 bin TL

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yemek davetlerini restoran ya da tarihi kasırlarda değil Çırağan Palace Kempinski Otel'de verdiği ortaya çıktı.

 

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yemek davetlerini restoran ya da tarihi kasırlarda değil Çırağan Palace Kempinski Otel'de verdiği ortaya çıktı.

Denetim raporuna göre sadece 1 yemek için 603 bin lira fatura ödendi.

Göreve geldiğinden bu yana tarihi borçlanmalara imza tan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun akıl almaz yeni harcamalarının belgeleri ortaya çıktı.

İmamoğlu İBB'yi batırdı: İşte iflas raporu! Borç ikiye katlandı

"İstanbul'da israf düzenine son vereceğiz. Bütçe tasarrufu ile halkımızın gerçek ihtiyaçlarını karşılayacağız" diyerek belediye başkanlık koltuğuna oturan Ekrem İmamoğlu'nun, lüks yemekleri tepki çekmeye devam ediyor. 

İBB, kendisine ait onlarca lüks tesis varken, konuklarını Çırağan Palace gibi otellerde ağırladı. Denetim raporuna göre sadece 1 yemek için 603 bin lira fatura ödendi.

AKŞAM YEMEĞİ BEDELİ: 603 BİN LİRA

İBB'nin kendine ait onca lüks tesisi varken, İBB Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Dış İlişkiler Müdürlüğü'nün, 29 Kasım 2021'de Çırağan Palace Kempinski Otel'de yenilen yemeğe 603 bin 316 TL ödediği belirlendi. Faturada, yemekle ilgili bilgi kısmında, "Balkan Şehirleri Ağı Zirvesi akşam yemeği bedeli" olduğu ifade ediliyor.

'İsrafı bitireceğim' dedi, İBB'yi böyle batırdı: Bir yemeğe 603 bin TL

YÜZDE 254 ARTTI

İBB Denetim Komisyonu Başkanvekili Muhammed Kaynar, "Temsil, ağırlama ve tören giderleri ödeneğinden tasarruf anlayışıyla bağdaşmayan harcamalar yapılmıştır. İBB Temsil, Ağırlama ve Tören Giderleri, 2020'ye kıyasla 2021'de yüzde 254 oranında artmıştır" dedi.

NASIL BOĞAZINDAN GEÇTİ

Vatandaşlar ve siyasiler de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun temsili karşılamayı İBB'ye ait lüks tesisler yerine Çırağan Palace Kempinski'de yapmasını eleştirdi.

İşte o tepkiler:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta: İBB'ye ait onlarca yemek yeme yeri varken 603 bin 316 lira 80 kuruşluk yemek hizmeti nasıl alındı?

Kaan Arslan: Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki ulaşım zamları konusunda artan maliyetleri sebep göstererek UKOME'yi tehdit etmişti. Aynı İmamoğlu'nun davetiyle Çırağan Sarayı'nda düzenlenen akşam yemeği için 603 bin TL ödeme yapıldı.

Zeki Bahçe: 603 bin TL'ye bir akşam yemeği yiyen zat, fakir fukaranın hakkı nasıl boğazından geçti.

Begüm Ece Pazarcı: Savcı Sayan'ın 700 Ağrılı gence verdiği, maliyeti 21 bin TL olan iftar yemeğini diline dolayanlar buna ne diyeceksiniz?

KAYNAK: https://www.gunebakis.com.tr/gundem/israfi-bitirecegim-diyen-imamoglu-nun-israf-faturasi-h123987.html


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli