İSPİR'DE KİM BAŞKAN?

İspir'de Kraldan Çok Kralcılar Cumhur ittifakına zarar veriyor.

İSPİR

 

 

31 Mart 2019 mahalli seçimlerinde Cumhur İttifakı kapsamında İspir Milliyetçi Hareket Partisine verilmiş ve AK Parti güçlü olduğu İspir'de Aday çıkarmamıştı. AK Parti'nin Belediye başkan adayı çıkarmadığı İspir'de MHP'den Aday olan Ahmet Coşkun 1Nisan 2019 sabahına İspir Belediye Başkanı olarak uyandı.

Daha önce hiç bir Belediye Başkanlık tecrübesi olmayan Ahmet Coşkun, usulünce kendi kadrolarını oluşturdu ve İspir'e hizmet etmek için kolları sıvadı.

Bugüne kadar bir çok başarılı işe imza atan Ahmet Coşkun, zaman zaman gerek ilçedeki AK Partililer tarafından gerekse kendi partisi olan Milliyetçi Hareket Partililer tarafından hedef tahtası oldu.

Tüm eleştirilere karşı kararlılıkla belirlemiş olduğu hedefleri gerçekleştirmek için çalışan Ahmet Coşkun, göreve geldiği ilk günlerde Hurda İhalesi gibi bir dedikodu ile isminden hayli bahsettirerek kamuoyunu hayli meşgul etti.

Gerek AK Partililer, gerekse MHP'liler tarafından dilden dolaşan hurda meselesi ta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine kadar rapor edilerek gönderildi.

Ardından İspir ilçesi başta olmak üzere tüm Erzurum kamuoyunda Hurda ihalesi ile gündeme gelen İspir belediyesinin MHP'li Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, tüm bu dedikodulara karşı kamuoyunu doyurucu bir açıklama yapma gereği duymadan Pandemi gibi bir süreçte adını unutturdu.

Ahmet Coşkun adını ve hurda ihalesi başta olmak üzere hakkında dilden dile dolaşan bir çok şaibeyi cevaplamak yerine geçiştirmeyi tercih etse de vatandaşın kafasındaki deli soruları geçiştirmeyi başaramamış gibi görünüyor.

Yaz aylarının gelmesi dolayısıyla İspir ilçemizin nüfusu gurbetten sılaya gelenlerle hayli kalabalık, İlçeye yaz tatili münasebetiyle gelen gurbetçilerin sokakta, kahvede her köşede yaptıkları sohbetlerin başında geliyor Hurda ihalesi ve bir çok cevaplanması beklenen sorular. 

Tabi Ahmet Başkan her ne kadar da bizim ta buradan duyduğumuz dedikodulara yanları başında kulak asmayıp dediğim dedik. Çaldığım düdük mantığıyla Belediye Başkanlık görevine devam etmeyi tercih etse de İspir'den çok pis kokular geliyor.

İspir'den gelen pis kokuların önümüzdeki günlerde daha da artacağı görülüyor.

Biz yine İspir ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bizlere ulaştırdığı belge ve bilgiler ışığında Kamuoyu'nun sesi olup sorularımızı sormaya ve cevaplarını beklemeye devam edeceğiz. 

KRALDAN ÇOK KRALCILIK BU OLSA GEREK

Yine son günlerde tıpkı Hurda ihalesi gibi dilden dile dolaşan ve İspir halkını hayli rahatsız eden bir konuyu ele almakta fayda olduğu düşüncesindeyiz.

Başkan Ahmet Coşkun ile birlikte İspir Belediyesine gelen ve kendisinin de Belediyecilik tecrübesinin olmadığı söylenilen, Hasan bey isimli başkan beyin yaveri olarak tanınan kişinin Başkan'dan çok başkanlık ettiği söyleniyor. Vatandaşlara karşı tutum ve davranışlarının, kötü, aşağılayıcı ve itici olduğu iddia edilen Hasan bey'in Başkan Ahmet Coşkun'a önümüzdeki günlerde çok sıkıntı çıkaracağı görülüyor.

Belediye binası içerisinde Başkan beyi ziyerete gelen vatandaşlara karşı ya da Belediye binasında işi olan insanların Belediyeye gittiklerinde göstermiş olduğu tutum ve davranışlarından dolayı son günlerde İspir halkını rahatsız eden Hasan bey, İlçe içerisinde de esnaflara karşı hayli geçimsiz ve rahatsız edici hal ve hareketleriyle İspir halkının gündeminin başında geliyor. Başkan Ahmet Coşkun'dan daha havalı sanki Belediye başkanı kendisiymiş gibi sergilediği tutum ve davranışlarından dolayı ilçe halkını tabiri caizse gıcık eden Hasan bey'in Başkan Ahmet Coşkun tarafından uyarılması gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, bizler Başkanın makamından dolayı kendisine saygı duyuyoruz diye yaverine de saygı duymak, boyun eğmek, kendisininin yüksek dağları ben yarattım tavırları karşısında sessiz kalmak zorunda değiliz dediler.

Belediye'deki yerinin, makam ve mevkisinin ne olduğunu bilmedikleri fakat her taşın altından kendisinin çıktığını vurgulayan vatandaşlar, Hasan bey'in Başkan Ahmet Coşkun'a çok ciddi zarar verdiğini söylediler. İlçede yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere, Milliyetçi Hareket Partililer ve Cumhur ittifakı ortağı AK Partililerin de Hasan bey'den çok şikayetçi olduğu tüm ilçe de konuşulurken, Belediye Başkanının yanında getirdiği kişi ya da kişilerin Belediyecilik noktasında bilgi, birikim, donanım ve tecrübeli olması gerekli. Hasan bey insanları aşağılayan, ötekileştiren, hatta bazen çok daha ileriye giderek Partililik yaparak cumhur ittifakına da İspir'de çok ciddi zarar vermektedir diye konuşan AK Partililer, bizler cumhur ittifakı kapsamında MHP'ye oylarımızı verdik. Kim olduğunu, ne iş yaptığını bilmediğimiz Hasan bey, bizler AK Partiliyiz diye bizi ötekileştiremez, aşağılayamaz ve sınıflandıramaz. Hele Cumhur ittifakı ortağımız olan MHP'li arkadaşlarımızla aramıza nifak tohumları ekerek ilçemizde MHP-AK Parti kırgınlığı çıkaramaz. Başkan Ahmet Coşkun bey'in bu adamın hal, hareket, tutum ve davranışlarından ötürü ağır bir yaptırım yapması bekleniyor diye konuştular. Aksi takdirde İspir ilçesinde Cumhur ittifakı bu adam sayesinde çatlaklar verecektir diyerek sözlerine son verdiler. 

 


Anahtar Kelimeler: İSPİR' BAŞKAN?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı