İBRAHİM AYDEMİR VERYANSIN ETTİ

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: "Diyarbakır annelerinin yanına gitmeyen bütün siyasetçilere yazıklar olsun."

İBRAHİM AYDEMİR VERYANSIN ETTİ

 

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Diyarbakır annelerinin yanına gitmeyen bütün siyasetçilere yazıklar olsun." dedi. Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sırf siyaseten ittifaklarına zarar gelmesin diye, HDP'yi üzmemek için sükut eden yapıları kınadığını, lanetlediğini söyledi.

Aydemir, "Bu yaklaşım, Gara'daki 13 şehidin kanında sizi ortak hale getirir. Bir HDP'li milletvekili utanmadan 'efendim bize geldiler, biz bunları kurtarabilirdik' diyor. Be vicdansız, melun, iki yıldır Diyarbakır anneleri feryat ediyor orada. Bu katledilenlerden altısının annesi oradaydı. Bir kere onların feryadına kulak kabarttınız mı? Diyarbakır annelerinin yanına gitmeyen, onlara kulak kabartmayan bütün siyasetçiler için söylüyorum; yazıklar olsun size, lanet olsun size." Bu vicdansızlığın ilahi zeminde bir karşılığı olacağını dile getiren Aydemir, "O yetim evladı Sedat'ın yaydığı enerji sizi yok edecektir. Osman Kavala için dizilen methiyelerden, Selahattin Demirtaş için kahvaltı salonu hazırlamaktan bahsedenler, neredesiniz? Yaptıklarınızın karşılığı bu işte." dedi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yönelik de eleştirilerde bulunan Aydemir, "Buradan onlara sesleniyorum: Siz samimi değilsiniz. Siz Türkiye'nin aleyhinde olanların arkasındasınız. Sizin hiçbir kararınız sahici değil. Sizde vicdan kırıntısı dahi yok. Sesiniz çıksın bunlara. Sizin verdiğiniz kararların yansımasıdır bu olaylar, siz de bu şehitlerimizin katlinde parmağı olanlardansınız." değerlendirmesini yaptı. Terör örgütünün yer ile yeksan edileceğini, hepsinin bertaraf edileceğini belirten Aydemir, "Bundan milletimiz emin olsun. Çünkü çok yüksek bir liderlik var. Güvenlik güçlerimiz bilenmiş durumda. Yerli ve mili silahlarımızla yapılması gerekenleri yapıyoruz. Nereye sığınırlarsa sığınsınlar Türk'ün kahreden gücüyle kahrolacaklar." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: İBRAHİM AYDEMİR VERYANSIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false