İbrahim Aydemir´den havalimanı için 3 teklif

Hava Limanı için, Körüklü sistem, kapalı otopark, engelli otoparkı ve raylı ulaşım taleplerini paylaşan Milletvekili Aydemir, ?Eser siyasetini esas kılan Bakanlığımızın bu ihtiyaçları gideceğinden eminiz´ dedi.

İbrahim Aydemir´den havalimanı için 3 teklif

 

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti Döneminde eserleştirilen ve kapsadığı alan bakımından ülkenin 4´üncü büyük ulaşım merkezi olan Erzurum Hava Limanıyla ilgili üç önemli ihtiyacı dikkatlere sundu. Hava Limanı için, Körüklü sistem, kapalı otopark, engelli otoparkı ve raylı ulaşım taleplerini paylaşan Milletvekili Aydemir, ?Eser siyasetini esas kılan Bakanlığımızın bu ihtiyaçları gideceğinden eminiz´ dedi.


HAVALİMANI İÇİN KÖRÜKLÜ SİSTEM TALEBİ
Erzurum´un dünyanın en güzel kış turizmi cennetlerinden birisi olduğunu, Hava Limanının da bu manada özel bir fonksiyon gösterdiğini belirten Milletvekili Aydemir, önemli bir ihtiyaca değinerek, ?Hava yoluyla gelen birçok yerli ve yabancı misafirimizi karşılayıp uğurladığımız havalimanımızın körüklü sisteme ihtiyacı var Dondurucu soğuklardan yolcumuzu koruyacak bu sistemin Erzurum´a acilen kurulmasını istirham ediyoruz. Hatta böyle bir hizmetin Erzincan -altını çiziyorum- Kars, Ağrı gibi kışın ağır geçtiği illerimize kurulması gereğine de inanıyorum. Sayın Bakanım, bu işin aciliyeti var. Seçmenimiz zemheride üşürse biz donarız. Sizin de bu anlayışta olduğunuzu biliyorum.´ diye konuştu.


HAVALİMANINA KAPALI OTOPARK İSTEMİ
Erzurum Havalimanı için bir acil ihtiyaca daha işaret eden Milletvekili Aydemir,´ Havalimanının kapalı otoparkı yok, bu büyük bir eksiklik, nedense bu hayati unsur planlanmamış. Erzurum´un özellikle kış şartlarını dikkatinize sunuyorum Sayın Bakanım. Mimari bütünlüğü bozmayan, Havalimanı kampüsünün estetiğini olumsuz etkilemeyen bir projenin acilen hayata geçirilmesini önemle istirham ediyorum. Bu proje hazırlanırken engelli otoları için de ayrı bir bölüm düşünülmelidir. Elbette engellilerin engelini kaldırma çabası Havalimanı içiyle sınırlı tutulacak bir görev değildir.´ dedi.


HAVALİMANINA ULAŞIM VE HAFİF RAYLI SİSTEM
Havalimanına ulaşımda hafif raylı sistem tesis edilmesine gerek bulunduğunu ifade eden Milletvekili Aydemir, ?Erzurum Havalimanı için diğer acil bir ihtiyaç da şehir ile Havalimanı arasında hafif raylı sistemin kurulmasıdır. Fazla maliyet gerektirmeyen ama olmazsa olmaz nitelikte bu proje için Bakanlığınız ile Büyükşehir Başkanlığımızın vakit geçirmeden bir çalışma yapmasını talep ediyoruz.
Değerli Bakanım, ?teklifler? bölümü çok önemli, hakikaten çok önemli. Özgün, acil ihtiyaç olan şeyler, maliyetleri Bakanlık için sorun teşkil etmez diye düşünüyoruz. Kısa sürede de hayata geçer kabilden teklifler. Bunlar: Körük, kapalı otopark, engelli otoparkı ve raylı sistem´dir´ vurgusunu yaptı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli