Herkes Facebook´u siliyor... İşte nedeni

50 milyon kullanıcının hesap bilgilerini usulsüz şekilde sattığı ortaya çıkan sosyal medya devi Facebook´u protesto eden kullanıcılar ?Facebook´u sil? kampanyası başlattı.

Herkes Facebook´u siliyor... İşte nedeni

 

 

Tüm dünyada 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Facebook geçtiğimiz hafta yayınlanan bir belge nedeniyle zor günler geçiriyor.

Hafta sonu New York Times gazetesinde yayınlanan haberde Facebook´un 50 milyon kullanıcıya ait bilgileri Trump´ın seçim kampanyasını yürüten şirkete sattığı ortaya çıkmış, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg büyük tepki toplamıştı.

Facebook´un ?sorumsuz? davranışına tepki gösteren bir grup sosyal medya kullanıcısı ise ?Facebook´u sil? etiketi ile yeni bir kampanya başlattı.Twitter ve diğer sosyal medya mecraları üzerinden yürütülen kampanyada sosyal medya kullanıcıları, Facebook´un kurucusu 33 yaşındaki Mark Zuckerberg´e tepki göstererek diğer kullanıcıları da Facebook´u kapatma konusunda teşvik ediyor.

Şimdiye kadar binlerce kullanıcı hesabını sildiğini duyururken, Facebook hisseleri 3 günde yüzde 5´den fazla düşerek Zuckerberg´in milyarlarca dolar zarar etmesine neden oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

14.12.2025

  • İMSAK 05:51
  • GÜNEŞ 07:21
  • ÖĞLE 12:14
  • İKİNDİ 14:37
  • AKŞAM 16:57
  • YATSI 18:22
  • Pazar -2 ° / -8.2 ° Güneşli
  • Pazartesi -0.8 ° / -8.4 ° false
  • Salı -2.3 ° / -7.6 ° false