HAYIRSEVER ERZURUMLU İŞADAMI MEHMET ACA'DAN ZEHİR ZEMBEREK BASIN AÇIKLAMASI

HAYIRSEVER ERZURUMLU İŞADAMI MEHMET ACA'DAN ZEHİR ZEMBEREK BASIN AÇIKLAMASI

HAYIRSEVER ERZURUMLU İŞADAMI MEHMET ACA

 

Erzurumlu hayırsever işadamı Mehmet Aca, son günlerde hakkında çıkan iftira niteliği taşıyan haberlere yönelik Avukatları Ali Rıza Ercoşkun ve Muhammed Emin Yardımcı aracılığıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Hyırsever İşadamı Mehmet Aca'nın Avukatları yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

                                                                               KAMUOYUNA DUYURULUR

Onur SAĞSÖZ tarafından kaleme alınan ve M. Zeki ARICIOĞLU’nun imtiyaz sahibi olduğu Erzurum Ajans isimli sitede yayınlanan Müvekkil Sayın Memet ACA hakkında “siz bu duruma düşmeyin” başlıklı yazı ile müvekkile ait kişisel veriler hukuka aykırı olarak medya kanallarında ve sosyal medyada yayınlanmıştır. Bu haber ile Gazeteciliği, itibar suikastinden ayıran habercilik etikleri ihlal edilmiştir. Yine bu haber 15 Temmuz öncesinde de örneğine çok defa rastlanan “gücün medyasını” harekete geçirmiştir. Öyle ki; gerçeğe aykırı bilgiler kişisel verilerle donatılarak manipülatif bir hale büründürülmüş ve Müvekkil hakkında itibar suikastinde bulunulmuştur. 15 Temmuz öncesi dönemleri anımsatan bir yolla arkalarına aldıkları siyasi desteği kullanarak kişisel verilere erişen şahıslar, söz konusu verileri gerçekle bağlantısız bir şekilde sunarak kamuoyunu yanlış bilgilendirmiştir.

Müvekkilime ait kişisel verileri hukuka aykırı yol ve ilişkilerle ele geçirip basın ve sosyal medyada yayan Erzurum Ajans imtiyaz sahibi M.Zeki ARICIOĞLU ve yazarı Onur SAĞSÖZ ile yine yayım yapan Erzurum Güncel Medya imtiyaz sahibi ve yazarı Recep KAPUCU hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına tarafımızdan suç duyurusunda bulunulmuş ve manevi tazminat talepli davalar açılmıştır. Ayrıca bu hukuksuzluğun gerçekleştirilebilmesi için kişisel verileri hukuka aykırı olarak saklayan, söz konusu şahıslara veren ve yayımını gerçekleştirerek suça iştiraki olanların tespiti için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nezdinde gerekli müracaatlar yapılacaktır. Bu veçhile ile inanıyoruz ki; hukukun üstünlüğü; gücün medyasının bol ışıltılı, bol yalanlı nobran dili hakkında hükmünü icra edecektir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Vekilleri Av. Ali Rıza ERCOŞKUN

Av. Muhammed Emin YARDIMCI

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false