Halep´te büyük savaş başladı

Suriye sıcak saatler yaşanmaya başladı.Esed rejiminin kuşatması altında bulunan Halep´e büyük operasyon başladı.İşte bölgeden gelen tüm son gelişmeler..

Halep´te büyük savaş başladı

 

 

5 binden fazla muhalif savaşçının katıldığı operasyonda, rejim askerleri ve İran milislerinin konuşlandığı ?Dahiyyed Esed? bölgesi hedef alındı. Ebu Amara ve Muntasır Billah Grubu komutanları, ?Bu savaş bizim için ölüm kalım mücadelesidir. Halep´in kaderini belirleyecek en büyük savaştır? dedi.

Muhaliflerin 20 gün öncesinden hazırlandığı Halep´i kurtarma harekatı dün sabahsaatlerinde Esed´in iki stratejik noktasına yönelik füze atışları ile başladı.

5 binden fazla muhalif savaşçının katıldığı operasyon Güneybatı yönünde Esed askerleri ve Şii milislerin konuşlandığı ?Dahiyyed Esed? bölgesini hedef aldı. Üç önemli noktayı ele geçiren muhaliflerin ilerleyişi sürüyor. Cepheden Yeni Şafak´a bilgi veren Ebu Amara ve Muntasır Billah Grubu komutanları, ?Bu savaş bizim için ölüm kalım mücadelesidir. Zorlu kış şartlarından tam olarak başlamadan sivillerimizin durumu ve Halep´in kaderini belirleyecek en büyük savaştır? dedi.
 
OPERASYONA ŞEHİT KOMUTANIN İSMİ VERİLDİ
 
Halep için geçtiğimiz günlerde toplanan ve ABD insansız hava aracı ile şehid edilen Ahraruş-Şam Askeri komutanlarından Ebû Ömer Serakıp´in adının verildiği operasyon, Esed rejimi için hayati önem taşıyan Akademi Esed mevkiine yakın noktada başladı. Aynı anda Güney hattında bin 70 ve 3 bin konutlarının da yer aldığı Halep´i kuşatan Rejim ve Şii Milis mevzileri de yoğun ateş altına alındı.
 
TÜM CEPHELERDE EŞ ZAMANLI SALDIRI
 
 Halep kuşatmasını yarma harekatının başladığı saatlerde Lazkiye, Hama ve İdlip bölgesinde rejime ait tüm noktalara yönelik eşzamanlı saldırılar başladı. Esed ve Rusya´ya ait komuta merkezleri muhalifler tarafından uzun menzilli füzelerle vuruldu.
 
TÜRKMEN GRUPLAR HAREKATIN İÇİNDE
 
Halep için son umut olarak görülen kuşatmayı kırma operasyonu Fetih Ordusu tarafından başlatıldı. Operasyona bölgede bulunan tüm gruplarda iştirak ediyor. Halep merkezde muhasara altında ki gruplar ise şehir merkezinden saldırı dalgasını destekliyor. Suriye´de en büyük Türkmen nüfusu barındıran Halep´e yönelik muhalif saldırılarda Türkmen gruplardan Muhammed Fatih, Sultan Murad ve Münhasır Billah Tugayları da aktif olarak katılıyor. Ebû Ömer Serakıp operasyonunun başladığı saatlerde yağan yağmur tüm şiddeti ile gün boyu devam etti. Havanın kapalı olması dolayısı ile Rus ve Esed unsurlarının etkisiz olması muhaliflerin 5 bölgeyi 3 saat içerisinde ele geçirmesini sağladı. 15 Şii milisi esir alan direniş güçleri, Menaşır, Mamel Karton ve Es Suvra bölgelerini rejim ve Şii unsurlardan temizledi. Sabah saatlerinde Esed unsurları ve Şii milislerin bulunduğu Hamdaniyye bölgesi Rus uçakları tarafından vuruldu. Hava şartları dolayısı ile yanlış isabet olarak açıklanan hava saldırısında 8 kişinin öldüğü bilgisi verildi. Öte yandan çocuklar yine araba lastikleri yakarak Esed uçaklarının görüş açısını kapatmaya çalıştı.
 
Füzeler Esed´i vurdu
 
Halep harekatının başladığı saatlerde Esed rejimi Lazkiye, Hama ve İdlip bölgesinde eş zamanlı saldırılar hava saldırısı düzenledi.
 
Muhalifler uçakların görüşünü engellemek için lastikler yaktı. Esed ve Rusya´ya ait komuta merkezleri de uzun menzilli füzelerle hedef alındı. 5 bin muhalifin yer aldığı Büyük Halep taarruzuna şehit ediken Ahraruş-Şam Askeri komutanlarından Ebû Ömer Serakıp´in adı verildi.

HABERVAKTİM


Anahtar Kelimeler: Halep büyük savaş başladı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı