Gülen´in eski sağkolu Hüseyin Gülerce, oyunu kime vereceğini açıkladı

Bir dönem FETÖ lideri Fetullah Gülen´e en yakın isimlerden biri olan Hüseyin Gülerce, seçimde tercihinin AK Parti´den yana kullanacağını söyledi.

Gülen´in eski sağkolu Hüseyin Gülerce, oyunu kime vereceğini açıkladı

 

İŞTE O YAZI:

On yedi gün sonra Türkiye´yi yönetecek siyasi kadroları belirlemek için oy kullanacağız. Benim tercihim AK Parti olacak. (...)

Tam da 25 Aralık 2013 günü hükümete karşı siyasi bir darbeye teşebbüs edilen gün yayınlanan yazımda, 30 Mart yerel seçimlerine üç ay kala şöyle demiştim:

?Devlet içinde seçilmiş iktidara karşı, paralel güç oluşturma, kafa tutma, tuzak hazırlama peşinde olan kim varsa gözünün yaşına bakılmasın. (...) Ben oyumu, yaşadığım Yalova´ya göre kullanacağım. Kararım şimdiden net. Hüseyin Gülerce olarak bir oyum var. AK Parti adayına oy vermeyi düşünüyorum.? (...)

?İstikrar için oyum AK Parti´ye. Legal görünümlü illegal Paralel yapıların, siyaseti ve yönetimi kontrol altına alma istek ve çabalarına dur demek için oyum AK Parti´ye. Küreselcilere karşı yerli, milli ve bağımsız duruşu desteklemek için, milletin yanında olduğumu ilan etmek için oyum AK Parti´ye... Türkiye´nin her türlü vesayetten kurtulması için, kendi değerlerimizle ayağa kalkmak için, Başkanlık sistemi için oyum AK Parti´ye...? (...)

Ben, ?Erdoğan durdurulmalı, AK Parti tek başına iktidar olmamalı? algı operasyonuna karşı çıkıyorum. Bilhassa dışarının, içerden bulduğu taşeronlar vasıtasıyla, bilhassa Doğan ve Gülen medyası vasıtasıyla yürütülen operasyonları Türkiye´nin demokrasisine müdahale olarak görüyorum. Evet, Sayın Aydın Doğan´a daha önce de söyledim; ?hükümete yakın olmak mecburiyetinde değilsiniz ama düşman olmak mecburiyetinde de değilsiniz...? Hele Gülen medyası, tanınmaz haldedir. Yıllarca destek verdiği AK Parti´ye, F. Gülen´in Zaman´daki tam sayfa teşekkür ilanlarıyla yere göğe sığdıramadığı Erdoğan´a karşı, adeta ölüm kalım savaşı veriyorlar. Muhabbetin yerini kin ve nefret, makuliyetin yerini zıvanadan çıkma aldı. (...)

HÜSEYİN GÜLERCE / STAR


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

17.04.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:27
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:26
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli