FETÖ´den ?Devlet üniversitelerine yerleşin´ talimatı

FETÖ´den ?Devlet üniversitelerine yerleşin´ talimatı

Konya´da yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında bilgi sahibi olarak ifadesi alınan A.K, FETÖ´nün örgüt üyelerine devlet üniversitelerine yerleşilmesi talimatı verdiğini anlattı.

 

 

Konya´da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında bilgi sahibi olarak ifadesi alınan A.K, FETÖ´nün örgüt üyelerine devlet üniversitelerine yerleşilmesi talimatı verdiğini anlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulan A.K, lise döneminde öğretmeninin anlatımlarıyla ?Fetullah Gülen cemaati? hakkında bilgi sahibi olmaya başladığını söyledi.

Üniversiteden sonra ?cemaat?in içerisinde çeşitli görevlerde bulunduğunu dile getiren A.K, ?cemaat?e ait dershanenin konferans salonunda örgütte üst düzey kişilerin de aralarında bulunduğu geniş katılımlı bir toplantı yapıldığını aktardı.

Konferans salonuna girdiğinde yaklaşık 100-150 kişiyi gördüğünü belirten A.K, kendi sohbet grubunda bulunan muhasebeciler dışında genel müdür, şube müdürleri, ?cemaat?e bağlı yurt müdürleri, dershane öğretmenleri ve üniversite öğrencisi olan ?ev ağabeyleri?nin olduğunu kaydetti. 

A.K, kalabalığı görünce büyük ve önemli bir toplantının yapılacağını anladığını belirterek, şöyle devam etti:

?Toplantıyı Ankara´dan cemaatin önde gelen bir abisi yönetti. Toplantının ilk bir saatinde cemaatin yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri anlatıldı. Sonrasında ise Konya ilindeki faaliyetlerle ilgili bilgi alındı. Tüm Türkiye genelinde cemaate ait üniversite sayısı ile devlete ait üniversitelerde cemaat mensubu sayılarının artırılması gerektiğini söylüyorlardı. Mevlana Üniversitesinin daha sağlam temellere oturtulması ve büyüyebilmesi için Selçuk Üniversitesi ile rektörlük seçiminin cemaat açısından çok önemli olduğu söylendi. O dönem Meram Tıp Fakültesinde akademisyen olan Prof. Dr. Hakkı Gökbel´in rektörlük seçimi için hazırlanacağı ve destekleneceği ifade edildi. Gerekli şartları uyanların bir an evvel yüksek lisansa başvurarak başta Konya olmak üzere tüm devlet üniversitelerine öğretim görevlisi olarak yerleşmeleri gerektiği, bunun cemaat açısından ve açılacak diğer cemaat üniversiteleri açısından çok önemli olduğu vurgulandı.? 

?Üniversitelere el atmamız gerekiyor?
Sonraki aşamalarda Mevlana Üniversitesinin kurulduğunu dile getiren A.K, sohbet toplantılarında ?Artık yavaş yavaş üniversitelere de el atmamız gerekiyor? ifadelerinin kullanıldığını, Selçuk Üniversitesinin yönetiminin ele geçirilmesinin hedeflendiğini, öğretim üyelerinin de bulunduğu bir villada bu konularda birtakım kararlar alındığını söyledi.

Tanık olduğu bu tür olaylardan rahatsızlık duyduğunu, dershanedeki görevinden istifa ettiğini aktaran A.K, istifa ettikten sonra arandığını, tehdit edildiğini anlattı.

İstifa ettikten sonra kendine hep hain gözüyle bakıldığına dikkati çeken A.K, ?Beni her yerde karaladılar. Birçok sektörde iş aradım ancak iş bulamadım. Çalışmaya başladığım iş yerlerindeki görevlerime cemaatten ayrıldığım öğrenilince son verildi.? diye konuştu.