FETÖ´cüler arasında çatışma

ABD´ye kaçan FETÖ mensupları ile ABD´de yaşayan FETÖ´cüler birbirlerine girdi. Büyük savaşın nedeni ise yüklü miktarda ABD´ye giren FETÖ´cülerin ABD´deki para çarkına girmek istemeleri.

FETÖ´cüler arasında çatışma

 

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ABD´ye kaçan FETÖ´cülerle ABD´de yaşayan FETÖ´cüler arasında çatışma çıktı. Yüklü paralarla ABD´ye kaçan FETÖ´cülerin, ABD´deki FETÖ kurumlarına karışması, örgüt içinde kavgaya sebep oldu.

KAVGANIN FİTİLİNİ ALİ ASLAN VE EKREM DUMANLI ATEŞLEDİ

FETÖ´nün içinden bilgi alan bir kaynağın Aydınlık´tan Zeynep Sıla Kemahlı´ya verdiği bilgilere göre, 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının ardından ABD´ye kaçan Fetullahçı isimler, uzun yıllardır ABD´de yaşayanlarla kavga halinde. Çatışmanın asıl nedeni ise, Türkiye´den kaçan FETÖ´cülerin ABD´ye giderken yanlarında yüklü miktarda para götürmesi. ABD´de yaşayanlar, maddi sıkıntı çektiklerini belirtirken, Türkiye´den para kaçıranların hem lüks içinde yaşadığı hem de FETÖ´nün ABD´deki para çarkına girmek istedikleri bildirildi.

Kemahlı´nın edindiği bilgiye göre, çatışmanın ilk fitili kapatılan Zaman gazetesi WashingtonSorumlusu Ali Aslan ile Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı arasında çıkan kavgayla yakıldı. Dumanlı´nın, darbe girişiminin ardından yüklü miktarda parayla ABD´ye kaçtığı, Aslan´ın bu durumdan rahatsız olduğu ve sık sık dile getirdiği öğrenildi.

TÜRKİYE´DEN GELEN SUÇLANIYOR 

ABD´de yaşayan FETÖ´cülerin Türkiye´den gelenleri, ?Bu pisliği siz yarattınız? diyerek suçladığı öğrenildi. Türkiye´den gidenlerin ise bütün riski kendilerinin aldığını belirterek ABD´deki para çarkının içine dahil olmak istedikleri, bu durumun örgütü iç çatışmaya sürüklediği bildirildi.

TEKSAS´A SOKMUYORLAR


Gazeteye bilgi aktaran kaynak, ?örgüt içi savaş sinyali? olarak yorumlanan ve Fetullah Gülen´in sırtına masaj yaptırırken, dili dışarda fotoğraflarını basına servis eden eski Fatih ÜniversitesiRektörü Şerif Ali Tekalan´ın da Türkiye´den kaçan FETÖ´cülerle sıkıntı yaşadığını aktardı. ABD´nin Teksas eyaletinde yaşayan Tekalan´ın, Türkiye´den gelen Fetullahçıları kendi bölgesi ilan ettiği Teksas´a sokmadığı iddia ediliyor. Benzer kavgaların Avrupa´da da yaşandığı öğrenildi.

TÜRKİYE DÜŞMANLARI

Öte yandan Türkiye´den gelen Fetullahçıların, sıkıntının Türkiye değil Erdoğan olduğunu söylediği, ancak ABD´de olanların doğrudan Türkiye düşmanlığı yaptığı iddia edildi. Daha önce Türkiye´yi hedef alan konularda sessiz kaldığı gözlenen kimi FETÖ mensuplarının artık açıktan Türkiye´yi suçladığı da ortaya çıktı. Gülen ile olan yakın ilişkisiyle bilinen yazar İhsan Yılmaz´ın, 1915 olaylarını ?soykırım? olarak nitelemesi ve cemaat kanadından da ?soykırım? iddialarını destekleyen açıklamalar yapılması dikkat çekti. (BEYAZGAZETE)


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false