ESKİ HINIS KAYMAKAMINDAN ERZURUM´A VEFA

Demre Kaymakamı Murat Uz, her yıl 23 Nisan öncesi yurt dışından öğrenciler davet etmek yerine, Erzurum´da yaşayan yetim ve öksüz çocukları Antalya´ya getirerek 4 gün boyunca Demre´de ağırlamayı tercih etti.

ESKİ HINIS KAYMAKAMINDAN ERZURUM´A VEFA

 

 

Demre Kaymakamı Murat Uz, her yıl 23 Nisan öncesi yurt dışından öğrenciler davet etmek yerine,Erzurum´da yaşayan yetim ve öksüz çocukları Antalya´ya getirerek 4 gün boyunca Demre´de ağırlamayı tercih etti. 

Erzurum´un Hınıs ilçesinde eğitim gören yetim ve öksüz 34 çocuğu öğretmenleriyle birlikte Demre´ye davet eden Demre Kaymakamı Murat Uz, 23 Nisan öncesi örnek sayılacak bir projeye imza attı. Geçen yıllarda 23 Nisan için yurt dışından gelen öğrenciler yerine, en son görev yaptığı Erzurum´un Hınıs ilçesindeki yetim öksüz çocukları tercih eden Kaymakam Murat Uz, 34 çocuğu 4 gün boyunca Demre´de ağırlayacak. Öğretmenleri Yakup Abak, Cansu Dost, Elçin Şenses ve Ömer Yolavuz ile birlikte Demre´ye gelen öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Demre Hükümet Konağında çocukları çiçeklerle karşılayan Kaymakam Murat Uz, ilk günün yorgunluğunu atmaları için öğrencileri Demre´nin yeni sahilinde gezdirdi.

?İLK DEFA DENİZ GÖRDÜM?

Sahile gelir gelmez denize koşan çocuklar, denizi görmenin mutluluğunu yaşadı. İlk defa denizi gören öğrencilerden Samet Koç, ?İlk defa bir deniz gördüm. Çok güzel. Benim için unutulmaz bir hatıra olacak. Kaymakam abime çok teşekkür ediyorum? derken, denizi görmeyen diğer bir öğrenci Rozerin Şenol da, ?Antalya, Demre çok güzel bir yer. Bize bu mutluluğu yaşatan devletimize sonsuz teşekkür? diye konuştu.

TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİ GEZECEKLER

Erzurum halkının sıcakkanlı olduğunu belirten Murat Uz, ?Erzurum´un bende yeri bir başka. İnsanlarını çok seviyorum. Onlara teşekkür maiyetinde böyle bir organizasyon yapmak istedik. 34 evladımızın tümünü tanıyorum. Hepsi şen şakrak, sevecen ve güzel çocuklar. Burada 4 gün boyunca otelde ağırlayacağız. Demre´nin tüm tarihi ve turistik bölgelerini gezecekler. Kaş´a da gidecekler. Pazar günü de Expo 2016´yı göstermek istiyorum? diye konuştu.  

DOĞUTÜRK


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli