Erzurumspor Haftanın En Karlı Takımı

Erzurumspor bay olduğu 31.haftada, 1´inci gurubun haftayı en karlı kapatan takımı oldu

Erzurumspor Haftanın En Karlı Takımı

 

 

ERZURUMGAZETESİ/RECEP DAĞ: Erzurumspor bay olduğu 31.haftada, 1´inci gurubun haftayı en karlı kapatan takımı oldu. Lider Kızılcabölükspor´un deplasmanda Silivrispor´a, 3´üncü sıradaki Tire 1922 Spor´un ise deplasmanda Gölbaşı Belediyespor´a yenildiği haftada, maç yapmamasına rağmen Erzurumspor hem sıralamadaki yerini korudu, hem de rakipleriyle arasında maç eksikliğinden kaynaklanan dezavantajdan da kurtuldu.

ERZURUMSPOR ŞANS EKSENİNDE

Erzurumspor genel sıralamada 50 puan ile 2, iç saha performansı gurup sıralamasında 30 puanla 3, deplasman performansı gurup başarı sıralamasında ise 20 puanla 2´inci sırada yer aldı. Birinci gurupta evinde yenilgisi bulunmayan, 2´inci gurupta bulunan Sakaryaspor ile birlikte 3´üncü ligde evinde yenilmeyen iki takımdan biri olan mavibeyazlı ekip, gurubunda olduğu gibi 3´üncü ligin üç gurubunda da  en fazla gol atan takım durumunda bulunuyor.

31´İNCİ HAFTADA 12 GOL ATILDI

Spor Toto 3´üncü Lig 1´inci gurupta oynanan 31´inci hafta karşılaşmalarında 12 gol kaydedildi. 2 karşılaşmayı ev sahibi ekipler kazanırken, 3 maç beraberlikle sonuçlandı, 3 maçta gülen taraf deplasman takımları oldu. Gurupta haftanın sürprizini evinde, düşme hattında yer alan Gölbaşı Belediyespor´a yenilen Tire 1922 Spor yaptı.

KIZILCABÖLÜK VE TİRE ŞOKTA..!

Lider Kızılcabölükspor ve 3´üncü sıradaki Tire 1922 Spor´un puan kaybettiği haftada, play off için iddialarını sürdüren Zonguldak Kömürspor ve Düzyurtspor maçlarını kazanarak iddialarını sürdürdüler. Plal off için mücadele veren Tekirdağspor ve Yeşil Bursa A.Ş ise beraberlik alarak rakiplerinin gerisine düştüler.

SIRALAMA DEĞİŞMEDİ

31´inci hafta sonunda,1´inci gurupta sıralama değişmedi, ancak ilk üçte yer alan takımlar arasındaki  maç eksiğinden kaynaklanan puan farklılığı ortadan kalktı. Kızılcabölükspor 29 maçta elde ettiği 52 puanla birinci sırada kalırken, 28 maç oynayan ve 50 puanı bulunan Erzurumspor iki, yine aynı sayıda maça çıkan Tire 1922 Spor da 49 puanla üçüncü sırada yer aldı.

PLAYOFF MÜCADELESİ

31´inci haftada deplasmanda kazanan ve  oynadığı 30 maçta 48 puan elde ederek play off şansını artıran Zonguldak Kömürspor 48 puanla 4´üncü sırayı alırken, Bursa Nilüferspor´u yenerek  puanını 46´ya yükselten ve 32´inci haftada Erzurumspor´la  deplasmanda oynayacak olan Düzyurtspor 5´inci sıradaki yerini korudu.

CİZRESPOR HANDİKAPI

Cizrespor maçlarının ertelenmesinin 1´inci gurupta oluşturduğu düzensizlik bu haftada devam etti. Futbol Federasyonu bu takımın ligden çekildiği konusunda henüz resmi bir karar kaydetmedi. Oynanıp oynanmayacağı belirtilmeyen erteleme maçları yüzünden gurupta zirve ve küme düşme hattında belirsizlik had safhaya yükseldi.

CİZRESPOR RESMEN ÇEKİLİRSE..

Cizrespor, Sezonun ikinci yarısında oynaması gereken Kırıkhanspor, Bursa Nilüfer A.Ş., Erzurumspor, Düzyurtspor, Arsinspor,  Silivrispor, Maltepespor, Altay, Tire 1922 Spor, Turgutluspor, Yeşil Bursa A.Ş. ve Kozan Belediyespor maçlarına çıkmadı. Cizrespor´un ligden çekilmesinin kesinleşmesi durumunda Erzurumspor puanını 53´e, Tire 1922 Spor ise 52´ye çıkaracak ve mavibeyazlı ekip lider olacak. Kızılcabölükspor ise Cizre maçını sezonun son haftasında oynayacak.

GENEL TABLO

Spor Toto 3´üncü Lig 1´inci Gurup genel tabloda Kızılcabölükspor 15 maç ile en fazla galibiyeti bulunan takım olurken, bu takımı 14 maç ile Erzurumspor, Tire 1922 Spor ve Zonguldak Kömürspor takip etti. Beraberlik sıralamasında ise  15 maçla Maltepespor, geçen sezonda Beylerbeyispor´un beraberlik rekorunu egale ederek, ilk sırada kaldı, bu takımı 14 beraberlikle Düzcespor, 13 maç ile Düzyurtspor takip etti. 

HAFTANIN MAÇLARI

Kozan Bld.Spor - Cizre Spor

Arsinspor  1-3  Kırıkhanspor

B.N. Düzyurtspor  2-0  B. Nilüferspor A.Ş.

Yeşil Bursa A.Ş.  0-0  Tekirdağspor

Turgutluspor  0-1  Z. Kömürspor

Tire 1922 Spor  0-1  Gölbaşıspor A.Ş.

Altay  1-1  Erzin Belediyespor

Maltepespor  0-0  Düzcespor

Silivrispor  2-0  Kızılcabölükspor

 

32.HAFTA MAÇ PROGRAMI

Erzin Belediyespor - Tire 1922 Spor

Düzcespor - Altay

Z. Kömürspor - Yeşil Bursa A.Ş.

Kızılcabölükspor - Maltepespor

Kırıkhanspor - Silivrispor

Gölbaşıspor A.Ş.- Turgutluspor

Tekirdağspor - Kozan Bld.Spor

B. Nilüferspor A.Ş.- Arsinspor

B.B.Erzurumspor - B.N. Düzyurtspor


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli