ERZURUMLU ESNAFI KAPANMA KORKUSU SARDI

Artan vaka sayısı karşısında esnafta olası kapanma korkusu sardı. Yetkililer yeni normalleşme sürecinde aksaklık yaşanmaması için koronavirüsle mücadelede kurallara uyulmasını istiyorlar.

ERZURUMLU ESNAFI KAPANMA KORKUSU SARDI

 

2020 yılı Mart ayında başlayan koronavirüs salgınının etkileri sürüyor. Salgının çeşitli varyasyonları nedeniyle etkisini güçlendirmesi sonucu vakalar hızla yükseliyor. Aşı çalışmalarının hızlanması ile Türkiye genelinde bir dönem gerileyen vaka oranları, normalleşme süreci ile birlikte artıyor. Söz konusu artışlar Erzurum'da da hissedilirken, kent esnafını kapanma korkusu sardı.

ESNAFIN YENİ BİR KAPANMAYA EKONOMİK GÜCÜ YOK

1 Temmuz itibariyle başlayan normalleşme süreci ile birlikte maske ve mesafe zorunluğu haricinde kalan tüm kısıtlamalar kaldırıldı. Kısıtlamaların kaldırılması ile yaklaşık 15 aydır sıkıntı yaşayan esnaf, rahat bir nefes aldı. Ancak kısıtlamaların kaldırılması ile başlayan toparlanma süreci, artan vakalar nedeniyle tehlike altında. Kısa süre içerisinde 26 binlere yükselen günlük vaka oranları, esnafı tedirgin ediyor.

ESNAF KORKUYOR AMA TEDBİR ALMIYOR

Erzurumlu esnaflar da salgının etkisinin artması nedeniyle yeni bir kapanmadan endişe duyduklarını söylediler. Koronavirüs vakalarında son dönemde yaşanan artış nedeniyle tedirgin olduklarını dile getiren bazı esnaflar, “Son günlerde özellikle kente dışarıdan gelen hemşerilerimizin de etkisiyle sokaklar çok kalabalık. Normalleşme oldu iyi güzel ama keşke maske ve mesafe kuralına dikkat edilse.  Sokakta maske takan sayısı çok az özellikle dışarıdan gelen akrabalarıyla zaman geçirmek isteyen vatandaşlarımız cadde ve sokaklarda maskeleri açık vaziyette geziyor. Biz esnaflar olarak gerekli tüm önlemleri alarak vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Ama bazı vatandaşların duyarsız tavırları bizi ziyadesiyle üzüyor. İnşallah yeniden bir kapanma olmaz biz esnaflar gerçekten çok etkilendik.  Aylarca hatta 1 buçuk yıl kapalı kapan esnaflar oldu artık gerçekten korkuyoruz tekrar bir kapanma ile karşı karşıya kalacağız diye korkuyoruz. Bu vaka artışlarını gördükçe tedirginliğimiz katlanarak artıyor” şeklinde görüş belirttiler.


Anahtar Kelimeler: ERZURUMLU ESNAFI KAPANMA KORKUSU SARDI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

23.04.2024

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:04
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:34
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli