ERZURUM'DAKİ ARAÇ MUAYENE İSTASYONU YETERSİZ

TÜVTÜRK'ün Araç Muayene İstasyonu'na randevulu gelmelerine rağmen uzun saatler sıra bekleyen araç sahipleri, şirkete tepki gösterdi. Yol kenarına park eden büyük araçlar ise kazaya davetiye çıkarıyor.

ERZURUM

 

Erzurum Tortum karayolunda hizmet veren TÜVTÜRK'ün Araç Muayene İstasyonu'na internet veya çağrı merkezi üzerinden aldıkları randevu saatinde gelen araç sahipleri, yetersiz kanal ve eleman sayısı nedeniyle uzun saatler sıra beklemek zorunda kalıyor.

İstasyon alanının yeterli büyüklükte olmadığını belirten araç sahipleri, ana yol üzerine park eden büyük araçlar nedeniyle trafik güvenliğinin de risk altında olduğunu savundu.

BEKLEME SÜRESİ ÇOK FAZLA

Araçlarının muayenesi yaptırmak için haftalar öncesinde randevu aldıklarını belirten vatandaşlar, "Randevu saatinden bir kaç saat önce buraya geliyoruz. Ancak belirtilen saatte aracımız muayeneye alınmıyor. Hem kayıt esnasında, hem personel eksikliği hem de kanalların yetersizliği yüzünden saatlerce bekliyoruz" diyerek, tepki gösterdi.

PERSONEL VE KANALLAR YETMİYOR

Son TÜİK verilerine göre 120 Binden fazla trafiğe kayıtlı aracın bulunduğu Erzurum'da TÜVTÜRK'ün Araç Muayene İstasyonu'nun her anlamda yetersiz olduğunu belirten araç sahipleri, "15-20 gün önceden randevulu gelmemize rağmen kayıt işlemi çok uzun sürüyor. Personel hızlı değil. İkisi ağır vasıta muayenesi için, diğer iki kanal binek araçlar için dört kanal var, yetersiz. Zaman kaybımız çok fazla. Sabah geliyoruz, akşam gidiyoruz. Günümüz burada geçiyor. Alan da ne bir kafe ne de restaurant var. İstasyon daha büyük bir yere taşınmalı veya ilave kanallar açılmalı" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK ARAÇLAR KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Büyük araçların ana yol kenarına iki üç sıralı park etmesinden kaynaklı seyir halindeki diğer sürücülerin yol görüşüne engel olduğunu ve kazaya davetiye çıkardığını savunan vatandaşlar, "Sıra bekleyen büyük araç sahipleri, kalabalık ve park alanı olmadığından dolayı ana yolun kenarını kapatıyor. Oldukça tehlikeli. Kazaya davetiye çıkarır gibi. Herhangi bir facia yaşanmadan buna da çare bulunmalı" diye konuştular.

Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, Erzurum şehir merkezinde hizmet veren tek araç muayene istasyonu var. Bu duruma artık müdahale etmek gerekiyor. Araç muayenesi için sıra almamız 15 günü buluyor, istasyona gidip işlemi tamamlamamız 4 saati buluyor. Kış şartları göz önünde bulundurulduğunda eksi 20-25 derece soğuklarda dışarıda beklemek bir çile. Bu zaman kaybının ortadan kaldırılması ve sistemin hızlı işlemesi gerekiyor.dediler. 

YETERSİZLİK KANUNSUZLUĞA ZORLUYOR

Randevu sisteminde vatandaşların 15 gün sonraya ancak sıra alabildiğine dikkat çeken vatandaşlar, sadece bu süreye bağlı olarak mağduriyet yaşayan çok sayıda insan olduğuna vurgu yaptılar. Aracının muayene süresinin bitimine 2 gün kala randevu almak isteyen bir vatandaşa 15 gün sonraya sıra vermenin doğurabileceği mağduriyetleri dile getiren vatandaşlar, Bu süre içerisinde vatandaşlar polis tarafından durdurulduğunda cezai işleme tabii tutuluyor. 1 hafta muayene yaptırma süresi veriliyor, eğer bu 1 hafta içinde vatandaş muayene yaptıramaz ve aracını tekrar durdurulursa bu kez aracı bağlanıyor. Bundan daha kötüsü de var. Allah korusun vatandaşımız randevu aldığı bu süre içerisinde bir kazaya karışmış olsa, aracının teknik kontrolü yapılmamış görüneceğinden büyük ölçüde hatta yüzde 100 dolayında kusurlu sayılacak. Bu mağduriyetlerin tek sorumlusu şehir merkezindeki TÜVTÜRK İstasyonu´nun yetersizliği. ifadelerini kullandılar.

ŞEHİR MERKEZİNE EN AZ 3 İSTASYON
Erzurum şehir merkezindeki araç muayene istasyonu eksikliği sorununun çözüme kavuşması için öneride bulunan vatandaşlar, şehir merkezinde en az 3 tane TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunun olması gerektiğini söylediler.


Anahtar Kelimeler: ERZURUM' MUAYENE İSTASYONU YETERSİZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli