Erzurum´daki Gürcü Kapı Yer Altı Çarsısı Kaderine Terk Edildi

Erzurum´daki Gürcü Kapı Yer Altı Çarsısı Kaderine Terk Edildi

Yeraltı Çarşısı´ndaki manzarayı görenlere, adeta ?pes doğrusu? dedirtiyor. Halkın sebze ve meyve ihtiyacını karşıladığı yeraltı çarşısı, yosun tutmuş duvarları ve pislik içindeki tavanıyla büyük tepki topluyor.

 

 

Yağmur sularının eriyerek aktığı Gürcükapı Yeraltı Çarşısı´nda, her türlü hastalığa adeta davetiye çıkartılırken, Erzurum halkı, belediyelere ateş püskürüyor.

Gürcükapı Yeraltı Çarşısı´nda esnaflık yapan Yakup Çınar isimli manav, çarşının çarşı olmaktan çıktığını daha öncesi 120 esnafın hizmet verdiği şimdi ise 5 esnafın kaldığını söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin, söz konusu çarşı için bir an önce harekete geçmesi çağrısında bulunan Yakup Çınar isimli manav, Gürcükapı Yeraltı Çarşısı ile ilgili olarak bir takım sözler verildiğini, ama yöneticilerin hiçbirisinin bu sözlerine yerine getirmediğini dile getirdi.

Çınar,? Sizinde gördüğünüz gibi akan yağmur suları esnaf olarak bizleri mağdur ediyor. yer altı çarşısının yeniden yapılması lazım. Erzurum Büyükşehir Belediyesinden bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Çarşımızın tavan kısmı onarılmalıdır. Gerçekten Erzurum´a yakışmayan ilkel görüntüler yaşanıyor Bacadan akan sular, yosun tutmuş duvarlar ve kir içindeki tavanıyla çarşımız tam bir çöplüğü andırıyor. Bu çarşıyı gezenler, gerçekten Erzurum adına bir utanç manzarasıyla karşılaşıyorlar. İlk başlarda burada 120 esnaf vardı, ama geriye 5 esnaf kaldı. Çünkü vatandaşımız artık kapalı alışveriş çarşısına gelmek istemiyor. Çarşıya bir kapıdan giren, çöplüğü andıran çarşıyı görünce, tek bir kuruşluk alışveriş yapmadan çıkıyor. Bu ilkel manzaradan artık kurtulmak istiyoruz. Vatandaşlarımız ne kadar haklı olduğumuzu görmek istiyorlarsa, alışveriş için değil, sırf çarşıyı gezmek için gelsinler. Kışın ortasında her taraftan su damlıyor, ışıklandırma ve ısıtma sistemi bozuk vaziyette. Her taraf su sızdırıyor. İşte Gürcükapı´da esnafa verilen önem bu kadar, gelsinler ve görsünler. Devlette devamlılık esastır. Bu çarşı bir önceki dönemde yapıldı diye, sahipsiz bırakmanın mantığı yok. Biz çalışma ortamı olarak mağara değil, çarşı istiyoruz. Eğer buradaki manzara yetkililerin içine siniyorsa, zaten söyleyecek başka sözümüz olmaz. Oldukça zor durumdayız. Burada ticaret sıfır. Yetkililerden yardım istiyoruz. ?