ERZURUM'DA SİYASET MEYDANI KAYNIYOR!

2023 milletvekili genel seçimlerine adım adım gidilirken, Erzurum'da AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP'nin Milletvekili aday sıralamasının nasıl olacağı merak konusu oldu.

ERZURUM

 

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'da düzenlediği Toplantıda Erzurum'un da aralarında olduğu Doğu İllerinde 6'lı Masa ittifak ortaklarımızla tek liste halinde seçimlere gireceklerini söylemişti.

Diğer yandan Cumhur İttifakı bileşenleri Ak Parti ile MHP'nin de seçimlere ayrı ayrı mı yoksa birlikte mi katılacağı merak edilen diğer bir soru oldu.

Bunların yanında HDP'nin ittifaklara kapılarını kapatması ise yeni siyasi pazarlıkların nasıl olacağı yorumlarına neden oluyor.

MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ TEK OLURSA NE OLUR?

2023 milletvekili genel seçimlerinde 6'lı masa bileşenlerinin Erzurum'da tek aday liste hazırlaması bekleniliyor.

Buna göre Erzurum Millet İttifakının hazırlayacağı tek aday listede Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saddet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ile Demokrat Parti'den birer ismin girmesi beklenirken, oluşturulacak liste de Erzurum'da Birinci ve İkinci Sıra Milletvekili Adaylarının İYİ Parti'den Üçüncü Sıra Adayı CHP, Dördüncü Sıra Adayı DEVA Partisi'nden, Beşinci Sıra Adayı Saadet Partisi'nden, Altıncı Sıra Adayının ise Demokrat Parti'den oluşacak isimlerden Listeleneceği kulislerde konuşuluyor. Gelecek Partisi'nin ise Erzurum'dan Aday listesinde yer almayacağı yine alınan bilgiler arasında.

6 Milletvekilini belirlemek için sandığa gidecek olan Erzurumluları bu durumda nasıl bir yol izleyeceği ise en çok merak edilen konuların başında geliyor. Aday listenin bu şekilde belirlenmesi halinde Cumhuriyet Halk Partili tabanın sert tepki göstermesi bekleniliyor.

Öte yandan Milliyetçi Muhafazakar seçmenin oylarını çalabilmek için CHP'nin de Erzurum'dan Milliyetçi Hareket Partisi kökenli şehirde tanınan bir ismi Listenin ilk sırasında göstermeyi planladığı gelen bilgiler arasında.

CUMHUR İTTİFAKI TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDER Mİ?

Cumhur İttifakının beleşenleri Ak Parti ile Milliyeçi Haraket Partisinin 2023 seçimlerinde Erzurum için ayrı ayrı aday listesi hazırlaması bekleniliyor.

Fakat bu beklentinin karşısında ortak milletvekili aday listesinin hazırlanabileceği de gelen kulis bilgileri arasında yer alıyor.

Bu durumda ise MHP ve Ak Parti'den mevcut milletvekili olan isimlerin hazırlanacak aday listede kendilerine çok zor yer bulabilecekleri iddia ediliyor.

Seçim çalışmalarını hızlandıran Cumhur İttifakı bileşenlerinin seçimlerde Erzurum'da yeniden iktidar olabilmek için yoğun bir tempo içerisinde oldukları kaydedildi.

İYİ PARTİ'DE İŞLER İYİCE KARIŞTI

İYİ Parti hafta sonu Palandöken ve Yakutiye İlçelerinde Delege seçimlerini gerçekleştirdi.

Parti içerisinde iyiden iyiye kutuplaşan İl Başkanı Melih Kırkpınar ve Milletvekili Naci Cinisli savaşı İlçe ve İl Başkanlık seçimlerine de aksetti.

İl Başkanı Melih Kırkpınar'ın İlçelerde ve İl Başkanlığında kendisine yakın isimleri seçimlerde aday göstermesinin ardından, Milletvekili Naci Cinisli'de karşılık vererek tüm ilçelerde ve İl Başkanlığı için kendisine yakın olarak bilinen isimleri sahaya sürdü.

Naci Cinisli ile Melih Kırkpınar'ın İlk Raundu olarak nitelendirilen İlçe ve İl Başkanlık seçimleri bir nevi açıklanacak olan Milletvekili Listelerinde Kimin İlk sıra adayı yada listede olup olmayacağının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Hal böyleyken, İYİ Parti'nin Erzurum'daki kurucuları ve önde gelen partilileri, Melih Kırkpınar ile Naci Cinisli arasındaki hesaplaşmanın partilerine büyük zarar verdiği düşüncesindeler.

Seçmendeki İYİ Parti'nin Erzurum'da Melih Kırkpınar ve Naci Cinisli'den ibaret olduğu izlenimi her kesimden vatandaş tarafından konuşuluyor diye konuşan partililer, Genel Merkezimizin bu durumu bile isteye kabullenişi ve görmezden gelişi bizleri hayrete düşürüyor diye konuştular.    

Öte yandan, Millet İttifakının Erzurum'da Seçimlere şayet Tek Liste olarak girmesi halinde İYİ Parti'nin Erzurum'dan Birinci ve İkinci sırayı istediği kulis bilgileri arasındaki yerini korurken, Cumhuriyet Halk Partisi'ne de Güney İlçelerinden bir ismi üçüncü sıraya yerleştirmesi için teklif götürdüğü alınan bilgiler arasında. 


Anahtar Kelimeler: ERZURUM' SİYASET MEYDANI KAYNIYOR!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı