ERZURUM'DA NORMALLEŞME BÖYLE OLACAK

10 Mart tarihinden itibaren koronavirüs salgınıyla mücadele içerisinde olan Türkiye, normalleşme adımlarının ne zaman atılacağını merak ediyor.

ERZURUM

 

10 Mart tarihinden itibaren koronavirüs salgınıyla mücadele içerisinde olan Türkiye, normalleşme adımlarının ne zaman atılacağını merak ediyor. 

Normalleşmenin başlaması için illerin istenilen kriterleri sağlaması gerekiyor. 

Peki, o kriter ne?

Türkiye'de son zamanlarda tespit edilen vaka sayısının azalması ve iyileşen vaka sayısının artması üzerinde normalleştirme adımlarını atmaya hazırlanıyor.

Normalleşmenin başlaması için illerin 5 gün boyunca vaka bildirmemesi gerekiyor. 

İl il başlayacak olan normalleşmede bu kriteri sağlayan iller, komşu illerle kontrollü bir şekilde bağlanacak.

Mega kent İstanbul'da ise sıkı kontroller devam edecek.

5 GÜN İÇİNDE VAKA BİLDİRMEYEN İLLER NORMALLEŞMEYE BAŞLAYACAK

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın yapmış olduğu habere göre, birçok kurumu ve tüm bakanlıkları ilgilendiren seri kararların alınması için çalışmalar başladı. Kriterlerin uygulanmasını bakanlıklar sağlayacak. Konuyla ilgili Tarım ve Orman bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İçişleri bakanlığı gibi bakanlıklarda görev listeleri hazırlanmaya başladı. Kriterlerin en başında, illerin 5 gün boyunca vaka bildirmemesi yer alıyor. Öncelik, 5 gün içerisinde vaka bildirmeyen illere verilecek. Kriterlere uyan iller, çevresinde komşu illerle ilişki içinde olacak.

SALGININ YÖNETİMİ ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bilim Kurulu'nun içerisinde çalışmalarına devam eden Halk Sağlığı uzmanları da salgının yönetimi üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Kurulun yapmış olduğu hazırlıklara göre gevşeme ve esneklik politikaları belirlenecek. Kapalı alanlarda uygulanacak olan ana kurallar, maske ve eldiven kullanımı, açılacak iş yerleri ve bu iş yerlerinde uygulanacak olan zorunlu tedbirler ekip tarafından belirlenecek ve vatandaşlara duyurulacak.


Anahtar Kelimeler: ERZURUM' NORMALLEŞME BÖYLE OLACAK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı