ERZURUM'DA MÜLTECİLERE DEZENFEKTAN VE MASKE DAĞITTILAR

YAKUTİYE BELEDİYESİ, GÜLEN YÜZLER DERNEĞİ, ER-VAK VE UNHCR ORTAKLAŞA DEZENFEKTAN VE MASKE DAĞITTILAR

ERZURUM

 

Türkiye'nin Korona virüsle mücadeledeki başarısı artarak devam ederken, Yakutiye Belediyesi de bu bağlamda salgınla mücadelede önemli hizmetler yapmaya devam ediyor.

Salgının başladığı ilk günden itibaren vatandaşlarımızın sağlığı, Devletimizin refahı için var gücüyle çalışmalarını sürdüren Yakutiye Belediyesi yine çok önemli bir çalışmaya ortaklık etti. 1960’dan bu yana, Türkiye ile yakın işbirliği içerisinde çalışmarını sürdüren Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR), Erzurum Kalkınma Vakfı ve Gülen Yüzler Derneği işbirliğinde yaklaşan 20 Haziran Dünya Mülteci günü münasebetiyle şehrimizdeki yaşayan mültecilere dezenfektan ve maske dağıttı.

Gülen Yüzler Derneği ve Er-Vak gönüllüleri tarafından şehrimizde yaşayan Afgan Mültecilere Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR), tarafından gönderilen dezenfektanlar ve Yakutiye Belediyesi tarafından karşılanan Maskeler gün boyu kapı kapı dolaşılarak dağıtıldı. Gülen Yüzler Derneği Yetkililerince yapılan açıklamada; Mültecilerin bu tür desteklere çok ihtiyaçlarının olduğu söylendi. “Ülkemiz ve dünya oldukça zor bir süreçten geçiyor. Bu yardımlar mülteciler için bir umut. Yaklaşan 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü münasebetiyle dağıttığımız Dezenfektan ve Maskeler için bizden sürekli desteğini esirgemeyen Yakutiye Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mahmut Uçar beyfendiye sonsuz teşekkür ediyoruz. Yine Kısa Adı Er-Vak olan Erzurum Kalkınma Vakfı'nın değerli başkanı Ecz. Erdal Güzel beyefendi de şehrimizdeki mülteciler konusunda hassasiyetini her anlamda gösteriyor. Bu anlamlı günde bizlerden desteklerini esirgemeyen Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR) yetkililerine, Yakutiye Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mahmut Uçar'a ve ER-VAK Başkanı Sayın Ecz. Erdal Güzel'e teşekkür ediyoruz. dediler. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı