ERZURUM'DA HERKES DUDAK DUDAĞA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yarın, Türkiye genelinde koronavirüs salgını ile ilgili en yoğun denetimi gerçekleştireceklerini açıkladı

ERZURUM

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yarın, tüm Türkiye’de salgın ile ilgili bugüne kadar yaptığımız en yoğun denetimi gerçekleştireceğiz" dedi.

​​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanmasının ardından, yarın Türkiye genelinde denetim yapılacağını açıkladı. Bakan Soylu, denetim yapılacağı haberini Twitter'dan duyurdu. Soylu, "Yarın, tüm Türkiye’de salgın ile ilgili bugüne kadar yaptığımız en yoğun denetimi gerçekleştireceğiz" dedi.  Denetim yapılacak yerleri de sıralayan Bakan Soylu, "Pazarlar, işyerleri, marketler, toplu taşıma, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, ticari taksiler ve tüm yaşam alanlarında..." ifadelerini kullanırken, "Hepimiz sahada olacağız; aliler, kaymakamlar, belediye başkanları, esnaf ve ticaret odaları, kurum müdürleri, kolluk, zabıta..." diye konuştu.

ERZURUM'DA HERKES DUDAK DUDAĞA

Erzurum'da Kurban bayramı münasebetiyle dışarıdan gelen ziyaretçiler şehrimizde adeta Koronavirüs salgınını tavan yaptırdı.

Kimisi Düğün için, kimisi bayram için geldiği Erzurum'da cadde, sokak, mahalle demeden gezip durdu. Vatandaşların tabirine göre; şehrimizdeki trafikte 25 plakalı araca hasret kaldık.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Mart ayında kapatılan kahvehaneler, 1 Haziran itibariyle açılmıştı. Açıldıktan sonra belirli kurallara riayet eden kahvehaneler Bayram öncesi şehrimizde oluşan kalabalıkları fırsat bilerek tüm tedbirleri bıraktığı gözlendi. Vatandaşlar özledikleri mahallelerini ziyaret ettiklerinde bir bardak çay içip hasret gidermek istedikleri mahallelerindeki kahvehanelerde kapı önlerindeki yoğunluk ve cam bardakların sadece suya tutularak tekrar çay servisi yapıldığına dikkat çekerek, “Erzurum’da Herkes Dudak Dudağa” diyerek aynı bardaktan defalarca çay içildiğini ve yetkililerin hiçbir denetim ve kontrol yapmadıklarının altını çizdiler. Normalleşme sürecinde kahvehanelerde tek kullanımlık karton bardakların kullanılması gerekliyken cam bardaklarda her oturan müşteriye çay verildiğinin altını çizen vatandaşlar, Erzurum’daki kahvehanelerin tümünün denetim altında olması gerektiğini söylediler.  


Anahtar Kelimeler: ERZURUM' HERKES DUDAK DUDAĞA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı