İlk olarak Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin, makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan program, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.
“Cumhuriyet, erdemin ve iradenin adıdır”
Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Vali Mustafa Çiftçi: “Bugün, tarihin şahitliğinde destanlaşmış bir milletin en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102. yılını idrak etmenin büyük gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.” dedi.
Valim Çiftçi konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti, erdemin, faziletin, iradenin ve en yüksek medeniyet seviyesine ulaşma azminin adıdır. Uğruna çaba harcayan her bir ferdi ve dua eden aziz milleti ile ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ inancını şiar edinerek, Türkiye Yüzyılı’na büyük bir heyecan ve sarsılmaz bir azimle girmektedir.
Erzurum’da eğitimden ulaşıma, tarımdan sağlığa kadar her alanda kaydettiğimiz başarılar, Cumhuriyetimizin bizlere sunduğu imkânların bir yansımasıdır. Ancak unutmayalım ki, bu kutlu emanetin korunması ve kollanmasında Türk gençliğinin bekçiliğine her zaman ihtiyacımız olacaktır.
Millî harp sanayisini kurabilmiş, bölgesinde güçlü bir aktör olarak ortaya çıkan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dostlarına güven verirken, düşmanlarını da korkutmayı başarmıştır. Bu nedenle, bize bırakılan bu en büyük mirası korumak, kollamak ve yaşatmak en temel, en kutsal görevimizdir.
Bu duygularla; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, Büyük Millet Meclisi’nin vatansever üyelerini, aziz şehitlerimizi ve gazilik unvanıyla Hakk’ın rahmetine kavuşan tüm kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”
Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, öğrenciler şiirler okudu.
9. Kolordu Bando Takımı, Erzurum bar ekipleri ve mehteran takımı kahramanlık türküleriyle törenlere renk katarken, vatandaşlar ellerindeki ay yıldızlı bayraklarla salonu kırmızı beyaza bürüdü.
Erzurum
29.10.2025