Erzurum’da 5 Yıldızlı Termal Otel İçin İlk Kazma Vuruldu

İş İnsanı Memet Aca'nın, memleketi Erzurum’a yapacağı dev bir yatırım olan, 100 oda ve 160 yatak kapasiteli beş yıldızlı termal otel ile 40 bin m2 tır parkı projesinin ilk kazması bu gün vuruldu.

Erzurum’da 5 Yıldızlı Termal Otel İçin İlk Kazma Vuruldu

 

Aziziye Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan'ın da hazır bulunduğu temel kazı çalışmaları öncesi, kurbanlar kesildi, dualar edildi. 

 

Tarihi ve kültürel varlıklarıyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Erzurum’da turizm yatırımları hız kazanmaya başladı. Aziziye ilçe sınırlarında inşa edilecek olan 5 yıldızlı termal otel için ruhsat işlemlerini ardından hafriyat çalışmaları başladı.

Törende konuşan Memet Aca, yapılan termal otel ve tır parkının Erzurum ve bölgemiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

Dev yatırım için tüm imkanlarını seferber ettiği ifade eden Aca, “12 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak yatırım, bünyesinde çok amaçlı konferans salonları, SPA merkezleri ve daha birçok sosyal yaşam ve eğlence aktivitelerini de barındıracak. 40 bin metrekarelik bir alanda kurulacak olan tır parkı ile de lojistik hizmetlerinde yeni bir süreç başlayacak. Ekonominin zor günler geçirdiği ülkemizde, biz yatırımcılara önemli görevler düşüyor. Korkmadan, cesurca yatırımlarımızı sürdürmeli, yeni istihdam alanları açmalı ve ekonomiye katkı sağlamalıyız. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. ” dedi.

Hafriyat çalışmalarının başladığı törende konuşan Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, “Aziziye’mizi yatırımların merkezi ve yatırımcıların ilgi odağı haline getireceğiz. Hamdolsun! İlçemiz yeni sezonla birlikte yine ve yepyeni bir özel sektör yatırımına daha kavuşuyor. Yatırımcımız ve aynı zamanda hemşehrimiz olan Sn. Memet Aca, söz konusu yatırım için gerekli ruhsatı belediyemizden aldı. Aziziye’mizde hem yeni bir çekim alanı oluşturacak, hem de ekonomimize katma değer sağlayacak olan yatırımın temelini attık. Hayırlı olsun!” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı