Erzurum´da İki fuar tek çatı altında

Tarım ve Teknolojik Ürünün tanıtımının yapılacağı Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı 19 Eylül Çarşamba günü Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde açılıyor.

Erzurum´da İki fuar tek çatı altında

 

 

TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi İşbirliği ile hazırlanan Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi. Erzurum Müceldili Konağında düzenlenen tanıtım toplantısında Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, fuarla ilgili şu bilgileri paylaştı.

İki Fuar Tek Çatı Altında
Tüyap Erzurum - Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi´nde 19-23 Eylül 2018 tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan Erzurum Tarım ve Erzurum Hayvancılık Fuarları´nda Tarımsal Mekanizasyon ve İlgili Teknolojiler, Traktör ve Tarımsal Mekanizasyon Yan Sanayi, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Tohum, Organik Tarım Ekipmanları, Hayvansal Üretim Teknolojileri, Süt Endüstrisi, Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Hizmetleri ve ilgili ürünler tek çatı altında sergilenecek.

Sektörün Bölgedeki Büyük Buluşması
360.000 hektar işlemeli tarım arazisi, 1,6 milyon hektar mera alanı, 700 bin büyükbaş, 750 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı ile önemli bir potansiyele sahip olan Erzurum´da gerçekleşecek fuarlar, bölge ekonomisi açısından önem taşımaktadır. Erzurum Tarım ve Erzurum Hayvancılık 2018 Fuarları kapsamında Tüyap Yurtdışı Bölge ofislerinin çalışmaları sonucu gerçekleştirilen pazarlama faaliyetleri ile Azerbaycan, Gürcistan, İran´dan düzenlenecek alım heyetleri ile Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinden fuara gelecek olan heyetlere ev sahipliği yapacak.

Çiftçiye Yönelik Seminer Programı
Tüyap Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarları kapsamında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile çiftçilere yönelik, Hijyenik Çiftlikler, Sürü Yönetimi, Göğermiş Civil Peynir Üretimi, Mera Islahı, Faydalı Bakterilerin Tarımda Kullanımı, Su Ürünleri, Silaj Yapımı gibi farklı konularda eğitimler düzenlenecek.

Eski Tarım Aletleri Sergisi
Tüyap Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarları 1960, 1970 ve 1980´li yıllardan kalan insan ve hayvan gücü ile çalışan tarım aletleri sergisine ev sahipliği yapacaktır. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde muhafaza edilen, çoğu artık kullanılmayan alet ve makinelerden oluşan sergi, fuar süresince ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.


Anahtar Kelimeler: Erzurum fuar çatı altında

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

16.04.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:25
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı