Erzurum´da İftar çadırları hazır

Ramazan heyecanını en çok hissedildiği yerlerden biri olan Erzurum´da Büyükşehir Belediyesi iki önemli noktada yaklaşık 6 bin kişiye hizmet verecek olan iftar çadırlarını kurdu.

Erzurum´da İftar çadırları hazır

 

 

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı´na çok kısa bir süre kalırken, Erzurum´da Ramazan hazırlıkları da hız kazandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşlara ücretsiz yemek hizmeti vereceği iftar çadırlarını kurmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi´nin iftar çadırlarından bir tanesi Havuzbaşı Kent Meydanı´nda diğeri ise Narmanlı Camii´nin önünde hizmet verecek.

Nisan ayında Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Havuzbaşı Kent Meydanı´nda kurulan büyük kapalı alan, önce Erzurum Kitap Fuarı´na, daha sonra ESMEK Yıl Sonu Sergisi´ne ev sahipliği yaptıktan sonra şimdi de iftar çadırı haline getirildi. Kurulan kapalı alanın aynı andan bir çok faaliyete ev sahipliği yapması, takdir topladı. Büyükşehir Belediyesi´nden alınan bilgilere göre Havuzbaşı´nda bulunan iftar çadırının 5 yıldızlı restoran havasında her gün 4 bin kişiye ücretsiz iftar yemeği vereceği belirtildi. Kurulan iftar çadırlarında sıraya girilmeden herkesin masasından sıcak yemeğini alabileceği kaydedilirken, Narmanlı Camii´nin önünde kurulan iftar çadırında ise yaklaşık günlük 2 bin kişiye ev sahipliği yapılacağı dile getirildi.

YAKUTİYE MEDRESESİ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Ramazan Ayı´nın verdiği sevinç ve huzurun en çok hissedildiği yerlerden biri olan Erzurum´da Ramazan boyunca mütevazı programlara imza atılacak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Yakutiye Medresesi, Ramazan coşkusunun en çok yaşandığı ve hissedildiği mekan olacak. Yakutiye Medresesi´nde Büyükşehir Belediyesi tarafından "Ramazan İkliminde Müzakereler" adı altında edebi, dini, musiki, tarihi ve medya alanında kişiler getirilerek söyleşiler düzenlenecek. Söyleşilerin yanında ayrıca önemli isimlerin katılacağı tasavvufi konserler verilecek.

RAMAZAN GÖÇÜ

Ramazan ayın nedeniyle gurbette yaşayan Dadaşların da Erzurum´a gelmeleri bekleniyor. Ramazan ayının Erzurum´da daha iyi yaşandığını ve oruç ibadetinin daha iyi bir şekilde yerine getirildiğini belirten gurbetçi Dadaşlar, yetkili kurumların Erzurum´da Ramazan´ın en iyi şekilde yaşanması için her şeyi düşünmeleri gerektiğini belirttiler. Ramazan ayında halk otobüslerin belirli saatlerde ücretsiz olması gerektiğini belirten vatandaşlar, özellikle iftardan sonra yapılacak etkinliklerin şehrin ekonomisini canlandıracağına inandıklarını söylediler. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false