Atatürk Üniversitesi’nde rektörlük yarışı başladı. Rektörlük görevini 2016’dan beri sürdüren Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yeniden aday olmayacağı dönemde yerine kimin geleceği merak konusu oldu.
Ağustos ayında belirlenecek olan Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü İçin Erzurum Şenkayalılar Derneği Tarafını seçti.
Erzurum Şenkayalılar Derneği Başkanı Fatih Şara önceki gün yaptığı açıklamada, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü İçin geçtiğimiz gün YÖK'e başvuran Prof. Dr. Zeynep Karaman Özlü'yü desteklediklerini açıkladı.
Hemşerilerini örnek bir şekilde temsil eden Erzurum’un en başarılı derneklerinden birisi olan Erzurum Şenkayalılar derneği başkanı Fatih Şara, Zeynep hocamız donanımı, bilgi, birikimi ve Okur yazar oranı yüksek Aydın insanlar topluluğu olan Şenkaya ilçemizden olması bizleri gururlandırıyor. Hocamıza güvenimiz tamdır. Bizlerde Türkiye’de bütün bakanlıklar, HSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, Üniversiteler ve ilimizi temsil noktasında da Erzurum Dernekler federasyonu başkanları olmak üzere önemli mercilerde hemşehrilerimiz var. Biz Şenkayalılar ilçemizi ve ilimizi güzel bir şekilde temsil ediyoruz. Atatürk Üniversitemizde de genç dinamik donanımlı bir kardeşimizin olması ilimiz için çok önemlidir. Biz Şenkayalılar olarak Önemli başarılara imza atan hocamızı Rektör olarak görmek istiyoruz. Bu önemli görevde hocamızın hakkını korumak için siyasi büyüklerimizden de destek bekliyoruz. Hocamıza çıkmış olduğu bu hayırlı yolda başarılar diliyoruz. İnşallah hocamız muvaffak olur dedi.
Erzurum Şenkayalılar derneği başkanı Fatih Şara Prof. Dr. Zeynep Karaman Özlü'nün Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü için çok güçlü Aday oluşunu da şöyle sıraladı.
1980 doğumlu bir akademisyen, 2023 yılında profesörlük unvanını alarak bilim dünyasına önemli katkılarda bulunmuştur.
Kendisi, SCI, uluslararası ve ulusal 100'ün üzerinde makale yayımlamış, ulusal ve uluslararası çok sayıda bildiri sunmuştur.
Uluslararası arenada da tanınan iki kitap bölümünün yanı sıra, toplamda 32 kitap bölümü ile birlikte Atatürk Üniversitesinin 100. yılına özel yazılan kitabın editörlüğüne imza atmıştır.
Ayrıca, 27 ulusal ve uluslararası patent başvurusu yapmış ve bunlardan biri Teknofest'te birincilik ödülü kazanmıştır.
500'den fazla toplumsal duyarlılık projesi gerçekleştirmiş ve yüksek fonlarla desteklenen birçok AR-GE ve TÜBİTAK COST projesinin yürütücülüğünü üstlenmiştir.
COST projelerinde, yönetim komitelerinde aktif rol almıştır.
Akademik teşvik puanlandırmasında, son iki yıldır üst üste 100 puan alarak Türkiye'de bu başarıyı yakalayan az sayıda akademisyen arasına girmiştir.
Pek çok sempozyum ve kongrede düzenleme kurulu başkanlığı yapmış ve ulusal-uluslararası organizasyonlarda aktif olarak görev almıştır.
Aynı zamanda, bilim kurulu üyelikleri, akademik-idari görevleri ve danışmanlığını yürüttüğü lisans ve lisansüstü öğrencileri ile akademik hayata katkılarını sürdürmektedir.
Bu başarılar, onu rektörlük görevine aday gösterilmek için güçlü bir aday haline getirmektedir.