Erzurum Kitap Fuarı Açıldı

MNG Yönetim Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer Kitap Fuarı Katılımcılarına Yakın İlgi Gösterdi

Erzurum Kitap Fuarı Açıldı

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde ve MNG EXPO Fuar ve Kongre Hizmetleri'nin yürütücülüğünde düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı, gerçekleştirilen törenle açıldı.

Açılış töreninde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Erzurum Valisi Okay Memiş ve MNG Yönetim Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer selamlama konuşmalarının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir konuşma yaptı.

Uluslararası Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde açılışı yapılan fuar bağlamında bu yıl da büyük yayınevleri ve ünlü yazarlar okuyucularla buluşuyor. 3 holde 9 bin metrekare alanda gerçekleştirilen fuarda 100 yayınevinin kıymetli eserleri okuyucularına merhaba dedi.

Fuar'ın açılışı öncesi ve açıldığı andan itibaren katılımcılar ile olan yakın ilgi ve alakasıyla dikkatleri üzerine toplayan MNG Yönetim Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer, Erzurum'da tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek: “ ‘Oku’ emriyle başlayan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu nedenle kitabı önemsiyoruz. Kitapsız hayat, din, medeniyet olmaz. Kitap aydınlanmadır, ufuktur, bilgidir. Okumak bir bakıma geçmişe yapılan kültür yolculuğudur. Çünkü kendi kültür ve medeniyetine yolculuk yapabilenler geleceğe de sağlıklı ve kendinden emin yolculuklar yapabileceklerdir. Bu fuarın kitap sevgisine katkı sunmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan standları tek tek dolaşan MNG Yönetim Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer, katılımcılara ayrı ayrı teşekkür etti.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı konuşmada, “İnancımızın bizlere ilk emri ‘Oku’ olmuştur.

Çünkü biliyoruz ki okuyan, kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşan insanlar olacaktır. Çağımız bilgi çağıdır, bilgi güç demektir. Bilgiyi üreten, bilgiye sahip olan dünyaya da yön verecektir. Ecdadımız da hep bilgiyi ürettiği gibi hem korumuş hem de geliştirmiştir. Bilgi ile birlikte büyümüş ve güçlenmişlerdir” dedi.

Erzurum’un bir ilim ve bilim şehri olduğunu kaydeden Bakan Kurum, sözlerine şöyle devam etti: “Erzurum da sahip olduğu birçok medreselerle tarihte her zaman okumaya, bilime hep önem vermiştir. İşte bugün Erzurum’da; bu tür organizasyonların, fuarların düzenlenmesi bu ilim öğrenme geleneğinin en canlı ve en güzel örneklerinden biridir.

Biliyoruz ki kitap fuarları da her zaman okuyucular ile yazarları buluşturan en güzel mekânlar olmuştur. İnşallah Erzurum Kitap Fuarımız da Türkiye’nin en kıymetli hocaları, ülkemizin yetiştirdiği en büyük yazar, şair ve edebiyatçılar burada, Erzurumlu kardeşlerimizle buluşacak, imza günü ve söyleşiler gerçekleştirecek.”

BAŞKAN SEKMEN: “KENTLERİ GELECEĞE TAŞIYAN EN ÖNEMLİ UNSUR; TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLARIDIR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Bir şehre gerçek kimliğini kazandıran unsurların başında o kentin tarihi ve kültürel mirası gelir” dedi.

“Yılların birikimi olarak meydana gelen bu miras, o şehrin bilincini oluşturarak kenti geleceğe taşır” diyen Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Bu bakımdan şehrin dünü hakkında fikir sahibi olmak bugünü hakkında doğru tahliller yapmayı sağlar. Erzurum, tarihi süreçteki konumu ve birikimi dikkate alındığında kendisinden güç alınabilecek kıymetli bir mirasa sahiptir. Bizler kültür, tarih ve medeniyet kentindeki bu mirası gelecek nesillere taşımak adına okuyan bir neslin inşası için çaba harcamaktayız.

Düşünce, sanat ve kültür gibi pek çok alanda önemli isimlere beşiklik eden Erzurum’un kültürel ve irfani veçhesini aydınlığa çıkarmak adına oluşturulan Kitap Fuarı Projesi ile ülkemizin yetiştirdiği önemli fikir adamları, yazarlar ve yayın evlerini bilgi kenti Erzurum’da bir araya getirdik. Bilgi ve kültür şehri Erzurum’da kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması adına sürdürdüğümüz Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı, bu yıl da büyük yayın evleri ve ünlü yazarlarla okuyucularla buluşacak diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Erzurum Kitap Fuarı Açıldı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı