ERZURUM İP'DE İŞLER KARIŞTI

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli bugünkü açıklamasıyla adeta İYİ Parti'nin Erzurum teşkilatlarında deprem etkisi yarattı.

ERZURUM İP

 

İyi Parti Erzurum Milletvekili M. Naci Cinisli bugünkü paylaşımında önümüzdeki genel seçimlerde yeniden Erzurum'dan Milletvekili olacağını duyurdu.

Naci Cinisli yaptığı açıklamada; “ Elbette tekrar aday olacağım. Bir dönem memleketimi muhalefet milletvekili olarak temsil ettim. Partimin yetkili kurulları da uygun görürse bu kez iktidar milletvekili olmak istiyorum. Erzurum’un yeniden kalkınmaya, şahlanmaya ihtiyacı var. Bunun bir parçası olmayı çok istiyorum. İYİ Parti, tüm ülkede olduğu gibi Erzurum’da da teveccüh görüyor. Burası benim toprağım, memleketim başka bir yerden siyaset düşünmem mümkün değil” dedi.

Naci Cinisli'nin bu açıklamasının ardından gözler İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'a çevrildi.

Melih Kırkpınar'ın önümüzdeki seçimlerde Erzurum'dan Liste bir olmak için adeta kanını kaşığa döktüğünü herkes biliyor. Melih Kırkpınar'ın İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı görevine geldiği günden beri Milletvekili Naci Cinisli ve Naci Cinisli'ye parti içerisinde yakın olan herkesi karşısına aldığı, bu kişilerle sürekli çatışma halinde olduğu, kendisine yakın kişilerle Naci Cinisli'ye yakın olan kişiler arasında hizipleşmeye kadar uzanan parti içi çatışmalara göz yumduğu, hatta tekmeli tokatlı kavgalara kadar uzanan siyasetin etiğinden uzak davranışları kendisinin Milletvekilliği Listelerinde birinci sırayı kapması için görmezden geldiği tüm kamuoyu tarafından biliniyor.

Şimdi onca yaşanan Parti içi hizipleşmeden sonra Melih Kırkpınar ve kendisine yakın isimlerin Naci Cinisli'nin bu açıklamasının ardından nasıl bir hamle yapacakları ise gerek kamuoyunda gerekse partililerce merak konusu oldu.

Öte yandan önümüzdeki seçimlerde Milletvekilliği için Aday listesinde kendisine yer arayan İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Akpınar'ın da Melih Kırkpınar'a yakın bir isim olduğu herkes tarafından biliniyor. Parti içerisinde Melih Kırkpınar'a yakın çevreler Listede Birinci sıra Melih kırkpınar İkinci sırada ise Kadın Kolları Başkanı Esra Akpınar'ın olması için çalışıyorlar. Parti içerisinde Melih Kırkpınar'a yakın isimlerden birisinin ifadesine göre ise; Şayet Liste böyle şekillenmez ise İYİ Parti'ye biz bile oy vermeyiz. Oy vereceklere de engel oluruz dedikleri biliniyor. 

Yiine Milletvekilliği listelerinde olacağı kesin gözüyle bakılan Zekayi Kaya'nın Erzurum'daki Parti içerisindeki bu hizipleşme neticesinde nasıl bir duruş sergileyeceği de merak edilenler arasındaki yerini koruyor. 

Kısacası İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli bugünkü açıklamasıyla adeta İYİ Parti'nin Erzurum teşkilatlarında deprem etkisi yarattı. Önümüzdeki günlerde Parti içi kavgalar ve hizipleşmeler daha sert bir boyuta taşınacak gibi görülüyor....


Anahtar Kelimeler: ERZURUM ' İŞLER KARIŞTI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı