ERZURUM ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ'Nİ MEMUR ZİHNİYETİ İLE NASIL YÖNETMEYE TALİP OLUYORSUNUZ?

Erzurum'da yaşayan Esnaf ve Sanatkarlar, Memur birisinin Esnaf ve Sanatkarların başkanı olmaya namzet olduğunu duymanın üzüntüsünü yaşıyoruz

ERZURUM ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ

 

Erzurum’da önümüzdeki günlerde yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifinde uzun yıllardır başkanlık görevini sürdürürken sağlık problemlerinden dolayı görevi bırakan Hüseyin Akal’ın yerine vekaleten atanan Hüseyin Akal’ın yanında memur olarak çalışan Mürsel Karataş’ın Başkanlık için aday olduğunu duyan Erzurum’daki Esnaf ve Sanatkarlar Karataş’ın bu isteğine “Pes Doğrusu” dedi.

Yaklaşan Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlık seçimleri için Erzurum’da esnaf ziyaretleri yaptığı öğrenilen Mürsel Karataş’ın çaldığı her kapının yüzüne kapandığı öğrenildi.

Erzurum’da yaşayan esnaf ve sanatkarlarla yaptığımız söyleşi de, Karataş’ın önümüzdeki seçimlerde vekaleten baktığı başkanlık koltuğunda gözünün olması hayret verici bir durum olarak değerlendiriliyor. Uzun yıllardan beri görevini layıkıyla yapan ve esnafın dostu olarak bilinen Eski Başkanımız Sayın Hüseyin Akal’ın beyefendiden biz esnaf ve sanatkarlar olarak razıydık. Kendisinin de uzun yıllardır Erzurum’da esnaf olması dolayısıyla biz esnaf ve sanatkarların sorun ve sıkıntılarını yakından bilen, bizlerin sorun ve sıkıntılarına çözüm üretme noktasında her türlü fedakarlıktan kaçınmayan birisiydi diye konuşan Erzurum’da yaşayan Esnaf ve Sanatkarlar, Eski Başkan Hüseyin Akal’ın sağlık problemlerinden dolayı görevini seçimlere kadar devir ettiği Uzun yıllardan beri Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde memurluk yapan Mürsel Karataş’ın esnaf ve sanatkar olmadığı için bizlerin sorun ve sıkıntılarını bilmeyen ve derdimizden anlamayanın derdimize nasıl derman olacağı merak konusu diye konuştular.

Öte yandan Hüseyin Akal’dan sonra Erzurum’da yaşayan Esnaf ve Sanatkarların çok zor günler geçirdiğini söyleyen vatandaşlarımız, Mürsel Karataş beyefendinin memur zihniyetiyle esnaf ve sanatkarlara yaklaştığının da altını çizerek, Karataş’ın Biz Erzurum’da yaşayan Esnaf ve Sanatkarları Bir banka müşterisi olarak görmesi Erzurum Esnafına ağır bir darbe olarak yansımıştır diye konuştular.  

Seçimlerin yapılacağı günü heyecanla bekliyoruz diye konuşan Esnaf ve Sanatkarlar, “Memur zihniyetiyle ay başını bekleyen bir memurun bizim sıkıntılarımızı nereden bilsin.” Biz Erzurum’da yaşayan Esnaf ve Sanatkarlar olarak isterdik ki, Hüseyin Akal’dan aldığı görevi seçimlere kadar bizlerle birlikte sürekli istişare içinde yürütseydi. En azından bizlerle yapacağı istişarelerde Esnaf ve Sanatkarların içerisinde bulunduğu sıkıntıları daha yakından öğrenme şansı bulurdu. Memur zihniyetiyle Esnafın derdine merhem bulunmaz. Çünkü Memur aybaşında alacağı maaşı bilir. Bizler ise aybaşında çalışan personelimize vereceğimiz maaşı bir araya getirmenin sıkıntısını biliriz.

Geldiğimiz nokta da Memur birisinin Esnaf ve Sanatkarların başkanı olmaya namzet olduğunu duymanın üzüntüsünü yaşıyoruz diye konuşan vatandaşlar, Erzurum’da Esnaf mı Kalmadı? diyerek "Tamam Şehrimiz Sahipsiz Memleket Sahipsiz olmasına da Bu Kadarı da Pes Doğrusu" dediler.

Biz Erzurum'da yaşayan esnaflar olarak hatırlanmak istiyoruz diye sözlerine devan eden Esnaf ve Sanatkarlar, bakın dikkat ederseniz memur arkadaş diyoruz çünkü ismini bile bilmiyoruz. Bugün olmuş önümüzdeki günlerde seçim olacağını bildiği halde kapımızı bile çalmamış. Son günlerde yaşanan pandemi sürecinde zor günler geçiren Erzurum esnafının bir gün olsun esnaf kefalet kooperatifinin varlığını bizlere hissettirememiştir. Biz istiyoruz ki, zor zamanlarımızda yanımızda olan, bizden birileri yani esnafın sıkıntılarını bilen bir başkan seçilsin diyerek, heyecanla seçimi beklediklerini söylediler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

16.04.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:25
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı