ERZURUM AK PARTİ'DE KİMSENİN KOLTUĞU GARANTİ DEĞİL

Ağustos Ayında Yeniden Başlaması Planlanan Ak Parti İl ve İlçe Kongreleri Öncesinde Yapılan Toplantıda, “Kimsenin Yeri Garanti Değil” Sonucuna Varıldı.

ERZURUM AK PARTİ

 

Ak Parti Genel Merkezinde önemli bir toplantıya imza atıldı. Ağustos ayında yeniden başlaması planlanan Ak Parti il ve ilçe kongreleri öncesinde yapılan toplantıda, “Kimsenin yeri garanti değil” sonucuna varıldı.

Koronavirüs salgını karşısında başlamasına rağmen ertelenen Ak Parti il ve ilçe kongrelerine Ağustos ayında kaldığı yerden devam edilmesi planlanıyor. Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında masaya yatırılan kongre süreciyle ilgili önemli kararların alındığı öne sürüldü.

Kararlar çerçevesinde Ak Parti Erzurum İl başkanlığına yeni dönemde de devam etmesi yönünde karar alındığı iddia edilen Mehmet Emin Öz ile ilgili kararın yeniden gözden geçirilmesi istendi.

2023 seçimlerine kadar teşkilatlara "Yoğun gayret içinde olmalıyız" mesajı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni hazmedemeyenlerin insanımızı zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Seçimlere kadar durmak yok, yolumuza devam etmeliyiz” şeklinde seslenmişti.

İL BAŞKANI MEHMET EMİN ÖZ YENİ DÖNEMDE OLMAYABİLİR!

Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulunda görüşülen kongre sürecine ilişkin özellikle büyükşehirlerde yeni bir oluşumun ortaya konması yönünde görüş alış verişinde bulunulduğu dile getirildi. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Parti teşkilatlarına “sahaya inin” talimatını vermesinin ardından gerçekleştirilen toplantıda yeni döneme ilişkin isimler üzerinde önemli kararların alındığı iddia edildi. Yerel yönetimlerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile merkez üç ilçe belediyesini bünyesinde bulunduran Ak Parti’de il ve ilçe başkanlıkları konusunda isimlerin yeniden gözden geçileceği ve ilerleyen süreçte açıklanacağı belirtiliyor.

İLÇE BAŞKANLARINDA DURUM NE OLACAK?

Erzurum'un en önemli üç ilçesi olan Aziziye, Yakutiye ve Palandöken’de yeni dönem için düşünülen ilçe başkanlarının kim olacağı konusunda da henüz bir netliğin olmadığı belirtiliyor.

Ak Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun, Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın ve Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, kongre sürecinin dışında saha çalışmalarını sürdürüyorlar. Üç İlçe başkanı arasından birisinin hariç ikisinin İlçe Başkanlık görevlerine ara vermeden devam etme isteklerinini Genel merkeze bildirdikleri öğrenilirken, diğer bir ilçe başkanının ise takdir görülürse AK Parti sıralarında yine aynı azim ve istekle başka bir göreve de talip olduğunu, talip olduğu göreve Genel Merkez tarafından görevlendirilmediği takdirde Başkanı olduğu İlçe de yine Partisinin emrinde görevine devam etmek için İlçe Başkanlığına aday olduğunu bildirdiği öğrenildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false