ERZURUM SİYASETİNDE HAREKETLİ GÜNLER YAŞANIYOR

Yeni Parti hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu´nun Erzurum´da eski milletvekilleri ile Ak Parti, MHP ve İyi Parti´de siyaset yapan pek çok isme teklif götürdüğü iddia ediliyor.

ERZURUM SİYASETİNDE HAREKETLİ GÜNLER YAŞANIYOR

 

 

Yeni Parti hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu´nun Erzurum´da Eski Milletvekilleri ile Ak Parti, MHP ve İyi Parti´de siyaset yapan pek çok isme teklif götürdüğü iddia ediliyor.

Gazetemizin kulislerden edindiği bilgiye göre özellikle Ak Parti´de daha önceki yıllarda önemli görevlerde bulunan, İl Başkanları, İl ve İlçe yönetiminde görev yapmış kişiler, Belediye Meclis üyeleri, Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı aday adaylığında bulunan onlarca isme teklif götürüldüğü ve bu isimlerden bir kısmının gelen teklifleri kabul ettiği öğrenildi.

Teklif götürülenler arasında Eski Milletvekilleri, Belediye Başkanları, milletvekilliği aday adayları, Belediye başkanlığı aday adayları, İl ve ilçe örgütlerinde başkanlık yapan ya da yönetimde yer alan bazı isimler, Belediye meclis üyeleri, iş adamları gibi isimler yer alıyor.

Yeni Parti ile ilgili sadece Ak partili isimlere teklif götürülmediği, MHP, BBP, SP ve İyi parti´den de bazı ismlerle görüşüldüğü bilgisi edinildi. Ak Parti´de önceki dönem Belediye Başkanlığı yapmış isimlerden birinin de teklife sıcak baktığı ve beraberinde Belediye Başkan yardımcılığı yapan bir kaç kişi ile birlikte geçen dönem aynı belediye başkan ve yardımcılarıyla birlikte meclis üyeliği yapmış bir grubun Ankara´da gizli bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Yine Ak Parti´de bir dönem İl Başkanlığı yapmış bir ismin de teklif götürülenler arasında olduğu ancak bu ismin düşünmek için zaman istediği iddia edildi.

Yine Geçen dönem AK Parti´den Belediye Meclis üyeliği yapmış 31 Mart seçimlerinde Listelerde yer bulamadığı için İYİ Parti ile seçim öncesi yakın temasta bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´in şehrimizi ziyaretinde Ofislerinde misafir edip şehrin kritik sorunları hakkında istişarelerde bulunan kişilerin de Yeni kurulacak olan Parti´de aktif rol aldıkları, Merkeze bağlı ilçeler başta olmak üzere tüm ilçelerde alttan alttan çalışmalar sürdürdüğü elimize ulaşan bilgiler arasında...

MHP´den kopan ve İYİ Parti´ye de geçmeyen bazı isimlerle de dirsek teması kurulduğu iddialar arasında yer alıyor. Bu arada inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir isme Erzurum teşkilatını kurma görevi teklif edildiği ve bu ismin de teklife sıcak baktığı ve yakın dostlarıyla görüştüğü bilgisi kulislerde dolaşıyor.

Yeni Parti´ye katılacak olan bazı isimlerin bu ayın sonuna kadar karar vereceği konuşuluyor. Gazetemiz yakın zamanda yeni parti ile ilgili kulis bilgilerini daha somut isimlerle birlikte paylaşacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

23.04.2024

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:04
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:34
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli