Erzurum Otogarında Bayram Yoğunluğu Başladı!

Bayram tatilinin 10 gün olması sebebiyle otogarlarda da yoğunluk başladı. Önlemlerini alan seyahat firmaları vatandaşların bilet alımlarını son güne bırakmamalarını söylerken korsan taşımacılığa karşı da uyardı

Erzurum Otogarında Bayram Yoğunluğu Başladı!

 

 

Kurban Bayramına sayılı günler kala otogarlarda da yoğunluk başladı. Bayram tatilinin 10 gün olması sebebiyle memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar otogarlara akın ediyor.

Seyahat firmaları ise ek seferler konusunda bütün önlemleri alarak vatandaşları güvenli bir şekilde gidecekleri yere ulaştırmayı hedefliyor. Seyahat firmaları yetkilileri bayram sebebiyle memleketlerine gidecek olan vatandaşları korsan taşımacılığa karşı uyardı. Esadaş Turizm Genel Müdürü Selami Tan, ?Arife gününden itibaren İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi büyükşehirlerden Anadolu´ya bir hareket sağlanacak. Şuanda da seferlerimizde bir yoğunluk var. Ek sefer koyma işlemleri yoğunluğa göre olacak. Yolcularımıza bizim tavsiyemiz, bilet alma işlemlerini son güne bırakmasınlar. Biletlerini alırken de rezerve olarak değil de kesin bilet alma şeklinde yapsınlar. Buna göre de zaten firmalarımız gerekli planlamalarını yapar? dedi. 

VATANDAŞLAR BİLET ALMA İŞLEMLERİNİ SON GÜNE BIRAKMASIN

Esadaş Turizm Genel Müdürü Selami Tan, vatandaşları bilet alma konusunda uyararak yoğunluğun Cuma gününden itibaren başlayacağını ifade etti. Otogar ile bağlantılı olan firmaların güvenli olduğunu da sözlerine ekleyen Tan; ?Öncelikle bütün yolcularımıza hayırlı bayramlar ve yolculuklar diliyorum. Bayramlar ve okulların açılıp kapandığı zamanlar bizlerin yoğun geçirdiği dönemlerdir. Üniversitelerin kapandığı fakat bayramların yaz aylarına denk geldiği dönemlerde, yoğunluk tek taraflı yaşanıyor. Arife günlerinde İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyükşehirlerden Anadolu´ya bir hareket sağlanıyor ancak bayram bitişlerinde de tam tersine oluyor. Şuanda da seferlerimizde bir yoğunluk var. Ek sefer koyma işlemleri yoğunluğa göre olacak.Yolcularımıza bizim tavsiyemiz, bilet alma işlemlerini son güne bırakmasınlar. Biletlerini alırken de rezerve olarak değil de kesin bilet alma şeklinde yapsınlar. Buna göre de zaten firmalarımız gerekli planlamalarını yapar. Yolcular bilet alırken son zamana kaldıkları zaman isimleri belli olmayan kalitesiz korsan firmalar ile yolculuk yaparlar. Buda çok büyük bir risktir. Sigortasız ve bakımsız araçlarla, eğitimsiz insanlarla, yola çıkmaya maruz kalabilirler.  Bizlerde sigortasız araç ve eğitimsiz şoförler bulunmaz. Tüm kaptan ve personellerimiz deneyimlidir ve eğitime tabii tutulmaktadır. Bu sadece bayrama mahsus değil bütün zamanlar da böyledir. Cuma´dan itibaren tatile girdiğimiz için yoğunluk başlıyor. Genel olarak ülke genelinde 30 bine yakın araç taşımacılık yapıyor. Kesinlikle belgesi ve evrakları tam olmayan araçlar otogara giriş ve çıkış yapamaz. Dolayısı ile otogar ile bağlantılı olan noktalar kesinlikle güvenli noktalardır ? diye konuştu. 

HAKSIZ REKABETE KARŞIYIZ

Demiryolu ve havayolu sektörünün kendilerini etkilediğini söyleyen Esadaş Turizm Genel Müdürü Selami Tan, haksız rekabet olduğunun altını çizdi. Dengeli bir fiyat politikasının uygulanmasını da ifade eden Tan sözlerine şu şekilde devam etti: ?Demiryolu ve havayolu sektörü kara taşımacılığını etkiledi. Onlarla ilgili ciddi anlamda promosyonlu bilet satışları oluyor. Fakat böyle ekstrem durumlarda o kampanyaları telafi ederek 100 TL´lik biletleri 300 TL´ye verebiliyorlar. Ancak bizde esnek fiyat oynamaları olmuyor. Biz haksız bir rekabet olduğunu düşünüyoruz. Yakıtlar bizde süspanse edilmiyor. Ama biz havayoluna da, demiryoluna da karşı değiliz. İnsanlarımızın hepsine ihtiyacının olduğunu düşünüyoruz. Sadece dengeli bir fiyat politikası uygulanır ise daha iyi olacağını tahmin ediyoruz.? dedi. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false