ERZURUM ESNAFI KAN AĞLARKEN BUNUN ADI DÜPEDÜZ İHANETTİR

Erzurum´da sürekli kurulmaya başlayan ve yerel ürünlerin satıldığı fuar alanı, Erzurum ürünlerine adeta boykot uygulamış durumda. Şehrin kimliğini yansıtan ürünlerin sergilenmediği kent meydanı tepkilere yol açıyor.

ERZURUM ESNAFI KAN AĞLARKEN BUNUN ADI DÜPEDÜZ İHANETTİR

 

 

Erzurum´da sürekli kurulmaya başlayan ve yerel ürünlerin satıldığı fuar alanı, Erzurum ürünlerine adeta boykot uygulamış durumda. Şehrin kimliğini yansıtan ürünlerin sergilenmediği kent meydanı tepkilere yol açıyor.

Şehrin göbeğinde bulunan ve Yakutiye Belediyesine ait olan kent meydanı, yıl içinde birden fazla yöresel ürünler fuarına sahne oldu. Ülkemizin birçok ilinin ürünlerinin sergilendiği fuar alanında Erzurum´a ait ürünlerin sergilenmemesi vatandaşların dikkatinden kaçmıyor. Özellikle kentin kimliğini yansıtan ürünlerin şehrin esnafları tarafından da fuar alanı kullanılarak yansıtılması noktasında şikâyetlerini bildiren vatandaşlar ? Erzurum´da kurulan bir fuarda Erzurum´a ait ürünlerin sergilenemiyor olması kötü bir durumdur. Kaldı ki bu fuar ticari amaçla yapılıyor ve yıl içinde birden fazla yapıldı. Hem şehrin esnafının yararlanabileceği hem de yerel ürünlerin satılabildiği bir alan olması gerekirken sadece dışarıdan getirilen esnaflar ve ürünlerle kısıtlı kalması bizleri üzüyor. Eğer bu konuda dikkat oluşturulabilirse fuar alanı daha da zengin hale getirilebilir. Ama bunun yerine Erzurum adeta boykota uğratılmış durumda. Bu durum kabul edilir gibi değil? diye konuştu.

Şehrin esnafı faydalanamıyor

Ülkemizin onlarca şehrinin tanıtıldığı ve ürünlerinin sergilendiği Erzurum kent meydanında Erzurumlu esnaflar faydalanamıyor. Erzurum´da esnafın çok zor günler geçirdiğini ve böylesi fırsatlardan onlarında faydalanması gerektiğini dile getiren vatandaşlar ?eğer şehrimizde bu organizasyon yapılacaksa bu durumdan şehrin kimliği de faydalanmalıdır. Sadece şehrimizin yerel ürünlerini satacak bir iki esnaf olsa bile yeterlidir ama bu bile yok gibi. Kaldı ki bu alana sadece Erzurumlu alıcılar gelmiyor. Şehrimize gezi amaçlı gelen insanlarda var ve Erzurum´a ait hiçbir şey göremeden gidiyorlar? dedi.

Çevre esnafı zarara uğratılıyor

Yemek, giyim, hediyelik eşya ve onlarca ürünün satıldığı ve kazancın başka şehirlere aktarıldığı fuar alanı kurulduğu bölgede ki esnafa da zarar veriyor. Birçok lokanta ve giyim dükkânının bulunduğu alanda fuarın kurulmasıyla birlikte işler kötü etkileniyor. Hem dükkânların zarara uğradığını hem de esnafın faydalanamayacağı şekilde fuar alanının kötü dizayn edildiğini dile getiren esnaflar ?eğer bu tür fuarlar kurulacaksa bundan bizlerinde faydalanması icap eder. Kaldı ki fuar alanının kullanılma şekli ele alındığında bu durumdan bile mustarip olabileceğimiz ortaya çıkar. Olumlu anlamda etki etme amacı gütse de düzensiz bir şekilde kentin göbeğine kurulduğu için istenmeyen sonuçlar ortaya çıkıyor? şeklinde belirttiler.

Erzurum Yenigün Gazetesi


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı