Ertürk Karaman Dernek Başkanlığı mı? Yoksa Siyaset mi Yapıyor?

Alevi Yurttaşlar, Alevi Bektaşi Erenler Derneği Başkanı Ertürk Karaman'a Ateş Püskürdü

Ertürk Karaman Dernek Başkanlığı mı? Yoksa Siyaset mi Yapıyor?

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin 17 Nisan 2024 meclis kararında 2016 yılında Cemevi olarak Alevi Bektaşi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine 25 yıllığına tahsis edilen bina yine Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi oy çokluğu kararıyla geri alındı.

Cemevi'ne ait tüm iş ve işlemleri Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı uhdesinde yapılması da alınan karar dahilinde…

2016 yılında Alevi Bektaşi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine 25 yıllığına tahsis edilen Cemevi'nin Erzurum Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla geri alınmasına tepki gösteren Erzurum'da ve Ülkemizin bir çok yerinde yaşayan Alevi yurttaşlar, Erzurum Alevi Bektaşi Erenler Derneği Başkanı Ertürk Karaman'a isyan etti.

Alınan karar karşısında siyasi beklentileri ve şahsi menfaatleri zedelenmesin diye sessiz kalan ve hedef oklarını başka noktalara çekerek gündemi değiştirmeye çalışan Alevi Bektaşi Erenler Derneği Başkanı Ertürk Karaman'a ateş püsküren Alevi yurttaşlar, “Başkan Ertürk Karaman'ın siyasi ve dünya görüşü bizleri ilgilendirmez. Alınan karar tüm Alevi vatandaşlarımızı derinden üzmüştür. Başkan Ertürk Karaman'ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e ve AK Parti'ye karşı beslediği sevgi ve sempatisi şehrimizde yaşayan binlerce Alevi vatandaşlarımızı bağlamaz. Ertürk Karaman'ın şahsi çıkarları ve siyasi beklentileri yüzünden şehrimizde yaşayan Alevi vatandaşlarımızı hiç kimse ”Bir Düdük Çalınca Yere Yatırıp. Bir Düdük Çalınca Ayağa Kaldıracak" Emir Erleri olarak göremez. Bunu Kabul etmemiz mümkün değildir" dediler.

Şehir de herkes tarafından Alevi Bektaşi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini Siyasetin merkezine taşıdığı konuşulan Erzurum Alevi Bektaşi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ertürk Karaman'ın önceki gün takipçisi iki kişi olmayan ve kıytırıktan bir sözde haber sitesine yaptığı anlamsız açıklamayı da değerlendiren Alevi yurttaşlar, Ertürk Karaman'ın Alevi Bektaşi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini Siyasetin ve AK Parti'nin Arka Bahçesi haline getirdiğini savundular. Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'in Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 Nisan 2024 meclis kararında 2016 yılında Cemevi olarak Alevi Bektaşi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine 25 yıllığına tahsis edilen binanın Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi oy çokluğuyla geri alınması üzerine yaptığı açıklama ise Alevi yurttaşları çileden çıkardı.

Cemevi olarak Alevi yurttaşlar için tahsis edilen yerin geri alınmasının ahlaki olmadığını belirten CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, "yurttaşlarımız merak etmesinler. Kendi imkanlarımla bir yer kiralamaya hazırım." demişti.

Bu açıklama üzerine Alevi Bektaşi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ertürk Karaman yaptığı açıklamada; “Siyasi Şov Yapmaya çalışıyor. Yapmak isteseydi yapardı zaten. Serhat Can Eş Cemevi'ne kaç kere geldi. Bugüne kadar maddi ve manevi destekte bulundu mu?” gibi saçma sapan, uğranılan haksızlıktan uzak, Sanki haksızlığa uğramış bir Derneğin başkanı olarak değil de, bir siyasetçi gibi muhalefet partisi il başkanını hedef alan bir açıklama yapmıştır diyen vatandaşlar, Ertürk Karaman'ı şu sözlerle uyardılar.

Sayın Başkan bugün geldiğimiz nokta da haksızlığa uğratılmış ve verilen hakları elinden alınmış Alevi Bektaşi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gibi bizler için çok kıymetli olan bir Derneğin Başkanı olarak yapmış olduğunuz açıklamayı kınıyoruz. Bizler sizden elimizden alınan haklarımızı geri almak için sert bir açıklama beklerken sizin siyasi bir parti'nin yandaşlığına soyunup haklarımızı savunmak için açıklama yapma gereği duyan siyasi bir Parti'nin İl Başkanını hedef almanız hiç yakışı düşmemiştir. Kaldı ki, Bu haksızlık karşısında beklerdik ki bu açıklamayı sadece Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı değil. Tüm Siyasi Partilerin İl Başkanları da yapmalıydı. 

Soruyoruz size; Hangi Siyasi Parti'nin İl Başkanı Cemevi'ne Kaç kere geldi? Hangi Siyasi Parti Cemevi'ne maddi ve manevi destekte bulundu? 

Sizin siyasi beklentileriniz ve şahsi çıkarlarınız uğruna hiç bir siyasi görüşü ne karşımıza ne de yanımıza almamız mümkün değildir. Koca bir derneği siyasetin arka bahçesi haline getirmenize izin veremeyiz.” diye konuştular.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.10.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:31
  • ÖĞLE 12:04
  • İKİNDİ 14:58
  • AKŞAM 17:26
  • YATSI 18:45
  • Pazar 4.9 ° / -2.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 6.3 ° / -4.7 ° Güneşli
  • Salı 9 ° / -2.4 ° Güneşli