Tarih: 08.07.2015 16:23

Erken seçimde MHP yüzde 65 oy kaybediyor

Facebook Twitter Linked-in

AKAM Araştırma Şirketi 26-29 Haziran tarihleri arasında yaptığı bir anketi kamuoyu ile paylaştı. Bir erken seçim olması durumunda, MHP´nin oylarında ciddi düşüş görülüyor. Ankete göre, MHP seçmenleri arasında yeni bir seçimde"yine MHP´ye oy veririm"diyenlerin oranıyüzde 35.5´e kadar düştü.

KOALİSYON SEÇENEĞİ

AKAM´ın anketine göre, AK Parti seçmenininyüzde 63.3´ü CHP ile koalisyon olması durumunda ilk seçimlerde "yine AK Parti´ye oy veririm" diyor. MHP ile koalisyon durumunda ise yüzde 65.9 oranında seçmen "yine AK Parti´ye destek veririm" diyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ KONUSUNDA SEÇMENİN TEPKİSİ

Ankete göre AK Parti, MHP, CHP ve HDP seçmenin büyük çoğunluğu çözüm sürecinin devam etmesini istiyor. AK Partili seçmenin yüzde 87.1´i sürecin devam etmesini istiyor. CHP´de ise yüzde 63.7´lik destek var. Çözüm sürecine karşı olduğunu ve kaldırılması gerektiğini savunan MHP´nin seçmenin de ise dikkat çeken bir destek bulunuyor. MHP´li seçmenin yüzde 51.5´i "Çözüm süreci devam etmeli" diyor. Sürecin ana aktörlerinden olan ve İmralı ile görüşme trafiğinde aktif rol alan HDP´nin yüzde 99.2´si destek veriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —