Tarih: 31.01.2017 23:30

Erken emeklilik geliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Emekli olmak için sigorta süresi ve prim gün sayısını dolduranlar için yeni çalışma yolda. Emekli adayları yaşı beklemeden yılda yüzde 5 düşük maaşla erken emekli olabilecek.

2017 yılının ilk günlerinde emeklilikte yeni çalışmalar bekleniyor. Bahar ayında yapılması planlanan referandum öncesi EYT´lilerin gözü kulağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılacak açıklamaya çevrildi. Ülkemizde sigortalı olarak çalışan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu? na belirli miktarlarda prim ödeyerek emekli olmaya hak kazanmaktadırlar.

2017´DE EYT MÜJDESİ GELİR Mİ?

Şu anki sisteme göre, primini dolduran bir emekli adayı, emeklilik yaşını beklemek zorunda. Bununla ilgili, şimdiye kadar 3 kıstas belirlenmişti.SSK´lı da 8 Eylül 1999´a kadar emeklilik için iki şart vardı. Birincisi, sigorta süresi (kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl), ikincisi de 5000 gün prim sayısı. Sonra üçüncü bir prim şartı daha geldi. 8 Eylül 1999´dan önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58, erkeklerde 44 ile 60 yaş arasında yaş bekleme süresi getirildi. Memurlar ve Bağ-Kur´lular için de emeklilikte benzer şekilde yaş şartı konuldu. Vatandaşlar ise en çok yeni yılla birlikte 2017´de erken emeklilik konusunda müjdeli bir haber bekliyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım´ın sinyalini verdiği Başkanlık Sistemi için referandum sinyalide seçim öncesi vatandaşları önümüzdeki yıl için ümitlendirmeye yetti.

KAYNAK: AKŞAM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —