Erdoğan, muhalefetin seçim vaatlerini eleştirdi

Cumhurbaşkanı İzmir`de 626 yatırımın toplu açılışını yaptı, uçuk vaatlerde bulunan muhalefete yüklendi.

Erdoğan, muhalefetin seçim vaatlerini eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Atatürk Stadı`nda düzenlenen toplu açılış töreninde hayata geçirilen 626 yatırımın açılışını yaptı. İzmir`e 12 yılda yapılan yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı, "Bizim milletimize verilmiş sözümüz var. Benim burada belirtmek istediği husus şu, birileri yıllarca İzmir`i istismar ederken biz 12 yıl boyunca İzmir`e sadece hizmet ettik. İzmir`e son 12 yılda yapılan yatırımlarla ondan önceki tüm dönemlerde yapılan yatırımları lütfen bir karşılaştırın. Göreceğiniz tek şey 3 kat, 5 kat, 10 kat artan hizmet olacaktır" dedi. Kimsenin kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine bakmadan 81 vilayetin, 78 milyon nüfusun tamamına aynı hizmeti götürmenin gayretinde olduklarını, yola milletin hizmetkarı olarak çıktıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Millet ne demek biliyor musunuz? Farklı etnik unsurları bağrında bulunduran ve buluşturan yapı. Millet bu. Şimdi birileri çıkmış ne diyor? Neymiş, biz Kürtlerin temsilcisiyiz! Yalan söylüyorlar. Bir zamanlar CHP şunu söylüyordu: `Kabe Arap`ın olsun bize Çankaya yeter` diyordu. Şimdi de bu HDP çıkmış ne diyor, `Kabe Arap`ın olsun bize Taksim yeter` diyor. 1 Mayıs`ta söyledikleri bu. Bizim Kabemiz, tektir ama bunlar hala benim Kürt kardeşlerimi istismar ediyorlar." Türkiye`nin mevcut fotoğrafını okumaktan aciz olanların, ülkeyi 2023, 2053, 2071`e taşıyacak vizyonu ortaya koyamayacaklarını belirten Erdoğan, daha 81 vilayeti bile kucaklamayı başaramayanların Türkiye`nin bölgesel ve küresel güç olma hedefini anlayamayacaklarını dile getirdi. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Seçim sürecinde bütün partiler programlarını ortaya koydular. Tabii bunların hepsini sizlerle birlikte ben de dikkatle takip ediyorum. Bazı çok komik şeyler oluyor. Mesela asgari ücreti açık artırmaya çıkarmışlar. Birisi şu kadar diyor, birisi diyor `Artıran var mı?`. Öbürü diyor, `Daha artıran var mı?`. En son biri de `5 bin lira` dedi, inanıyor musunuz?" Erdoğan`ın, "Yeni Türkiye`ye hazır mıyız, İzmir Yeni Anayasa`yı istiyor mu, İzmir başkanlık sistemini destekliyor mu, İzmir bir kez daha demokrasinin yanında yer alıyor mu?" sorularına, stattakiler "evet" karşılığını verdi.
İtalya`nın çıkardığı bir kanunla koalisyonu yasakladığını, İngiltere`de de seçimi kaybeden liderlerin istifa ettiğini hatırlatan Erdoğan, Ama bizdekilerin böyle bir derdi yok. Niye? Çünkü koltuk sıcak” dedi.


`DİYANET, ERMENİCE KUR`AN MEALİ DE HAZIRLATIYOR` 
Diyanet İşleri`nin hazırlattığı Kur`an-ı kerim mealine gösterilen tepkileri eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: Kur`an-ı kerim mealinden neden rahatsız oluyorsun? Kalktılar dediler ki, `bunu Diyanet yaptırmadı.` Ertesi gün Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken cevabı verdi. Ne dedi, `Biz şu anda 10 bini aşkın Kürtçe mealli Kur`an`ı hazırlattık ve gerekli olan illere gönderdik.` Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı birçok dilde Kuran-ı kerim meali hazırlatıyor. Hatta Ermenice bile hazırlatıyor.”


ERDOĞAN: Yeni Türkiye hedefi AB`den bağımsız değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan Avrupa Birliği`ne (AB) sitem dolu sözler... İktisadi Kalkınma Vakfı`nın düzenlediği 50. Yılında Türkiye-AB İlişkileri” başlıklı programda konuşan Erdoğan, şu mesajları verdi: Açılması gereken bazı fasıllar şu an tamamen siyasi engellemelere takılmış durumda. `AB her şeyden önce Avrupa kıtası içindedir` dediler. Ama şu anda Avrupa`da olmayan ülkeler AB üyesi oldu. Biz, inişli çıkışlı bir şekilde de olsa 10 yıldır müzakere sürecimizi devam ettirmekte kararlıyız. Her fırsatta AB üyeliğine stratejik bir zaviyeden baktığımızı ifade ediyoruz. Yeni Türkiye hedefimiz AB`den asla bağımsız değildir.”

TÜRKİYE


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı