Erdoğan´dan Demirtaş´a çok sert sözler: Terbiyesizce, haddini bilsin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suruç´u gladyo yaptı" diyen Demirtaş´a çok sert yanıt verdi. Erdoğan, "Aslı astarı olmayan, terbiyesizce bir ifade... Kendisi 6-7-8 Ekim´in sorumlusudur. Fırsat bulsa dağa çıkar. Ağzından çıkan kelamı kulağının duyması lazım. Haddi

Erdoğan´dan Demirtaş´a çok sert sözler: Terbiyesizce, haddini bilsin!

 

Çin´in Başkenti Pekin´deki temaslarını sürdüren Erdoğan, "Suruç´u gladyo yaptı" diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş´a çok sert yanıt verdi. Erdoğan, "Aslı astarı olmayan, terbiyesizce bir ifade... Kendisi 6-7-8 Ekim´in sorumlusudur. Fırsat bulsa dağa çıkar. Ağzından çıkan kelamı kulağının duyması lazım. Haddini bilsin!" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping´le birlikte katıldığı Türk-Çin İş Forumu çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtsş´ın "Suruç katliamını gladyo yaptı" şeklindeki sözlerin hatırlatılması üzerine çok sert bir yanıt verdi. Bu iddianın aslı astarı olmadığını söyleyen Erdoğan, şu açıklamada bulundu: 

"Bir kere bu, terbiyesizce bir ifadedir. Cumhurbaşkanlığı makamının bu tür densizliklere, alçaklıklara düşmeyecek kadar yüksek bir makam olduğunu özellikle ifade etmek isterim.  

KATLİAMIN BAŞ SORUMLUSU

Her şeyden önce bu ifadeleri kullanan şahıs, 6-7-8 Ekim, 50 kişinin öldüğü o katliamın baş sorumlusudur. Şu anda dokunulmazlık zırhı altında bugüne kadar bu süreci ne yazık ki getirmiştir, lekelemiştir, gölgelemiştir. Şu anda da hala, Avrupa´nın ve ABD´nin bir terör örgütü olarak ifade ettiği PKK´ya yönelik böyle bir yaklaşımı ortaya koyamamaktadır. Zaten abisi malum, dağda yetişmiş dağda bugüne kadar gelmiş olan bir kişi. Kendisi de fırsatı bulduğunda herhalde oraya koşar. Zaten zaman zaman talimatları oradan alan tipler bunlar. 

AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞI DUYSUN

Bunların ağzından çıkan her kelamı kulaklarının duyması lazım. Her şeyden önce bu güne kadar ülkenin huzuru, refahı için çalışan bir Cumhurbaşkanına, kalkıp da bu tür yakıştırmaların içerisine girmek, olsa olsa sadece kendi üzerindeki o karanlık bulutları dağıtmaya yönelik adımlardır. Haddini bilsin. Olay budur."

 

DENGESİZLİK GİDERİLMELİ 

Açıklama öncesi Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping´le birlikte Türk-Çin İş Forumu´na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Çin ile 2000 yılında 1,24 milyar dolar olan dış ticaret açığının bugün 22 milyar dolara çıkmış olmasını" eleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın toplantıda yaptığı açıklamalardan satır başları: Çin şu an uzak Asya´daki en büyük, dünyada ise üçüncü büyük ticari ortağımızdır.

- Çin ile 2000 yılında 1,24 milyar dolar olan dış ticaret açığı bugün 22 milyar dolara çıkmış durumda. Bu rakamın dengeli bir hale kavuşması için beraberce çaba göstermemiz gerekiyor. Bu konuda Çin´in yapacağı yatırımlar büyük önem taşıyor. 

- Bir Türk-Çin Üniversitesi kurulmasını da ciddi anlamda önemsiyoruz. Bir diğer önemli adım da döviz kuru baskısından kurtulmak için milli paralarımızla alışverişi yapma sürecidir. Bunu da aramızda etraflıca görüştük. 

- Ülkemizi ziyaret eden Çinli turist sayısı her geçen yıl artıyor. Ancak yurt dışına çıkan Çinli turist sayısının 100 milyonu aştığı dikkate bakındığında ülkemize düşen payın az olduğunu görüyoruz.

Haber 10

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

16.04.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:25
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı