Erdoğan'a Güven Tam! Kılıçdaroğlu ile 6'lı Masa Liderlerine Vatandaşlar Güvenmiyor

Vatandaş, Cumhur İttfakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan'a güvenirken Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile 6'lı masa liderlerinin sorunları çözeceğine dair güvensizlik yaşıyor.

Erdoğan

 

 

14 Mayıs 2023 seçimleri için takvim işliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan Cumhurbaşkanlığı için yarışacak. DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime CHP listesinden girecek. Seçime sayılı günler kala son anket sonuçları sürekli  yayınlanıyor.

ADAYLAR, HALKA GÜVEN VERMEYE ÇALIŞIYOR 

Sayılı günlerin kaldığı 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken, siyaset arenasında heyecan arttı. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklanırken, Millet İttifakı onca krizlerin ardından adayı belirleyerek Kemal Kılıçdaroğlu ismini duyurdu. 100 bin imza sınırını geçen isimlerden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ATA İttifakı adayı Sinan Oğan cumhurbaşkanlığı seçimi yarışında yer alacak.

 “İYİ”NİN İNTİHARI

Kamuoyu araştırmacısı GENAR Başkanı İhsan Aktaş devamlı  gerçekleştirdikleri seçim anketleriyle ilgili en güncel sonuçları paylaştı. 

"Bugün seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusuna gelen cevapların 7'li masa için çok da iç açıcı olmadığının altını çizen İhsan Aktaş, son seçim anketi sonuçlarına göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'kaybeden' rolüyle kendisini ve yanındakileri adeta bir intihar teşebbüsüne sürüklediğini belirtti. 

İhsan Aktaş, 6’lı masanın  son seçim anket sonuçlarına ilişkin şunları dile getirdi: “İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 14'lerdeydi. O dönemde Lütfü Türkkan şehit ailesine küfredince 12 buçuklara düştü. Sonra 13'leri buldu.

CHP’NİN OY ORANI KAÇ?

Aktaş,“Şimdi bugünkü araştırmalardan baktığımızda CHP'nin oy oranı yüzde 23. Bir artış eğilimi var. 24 diyebiliriz. Masanın diğer 4 partisi olan Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti toplamda 7 puan oyları vardı. Bugün hepsinin 2 puan oyu var.”

AK PARTİ BİRİNCİ 

GENAR'ın son seçim anketi sonucuna göre; AK Parti, birinci parti olmayı sürdürüyor. AK Parti, yapılan kamuoyu yoklamasında yüzde 40,6 destekle açık ara zirvede bulunuyor. 

EN GÜNCEL ANKET SONUÇLARI:

1. AK PARTİ: YÜZDE 40,7

2. CHP: YÜZDE 23,1

3. HDP: YÜZDE 10, 8

4. MHP: YÜZDE 7.6

5. İYİ PARTİ: YÜZDE 7

6. MEMLEKET PARTİSİ: YÜZDE 4,7

7. TİP: YÜZDE 1,9

8. YENİDEN REFAH: YÜZDE 1,4

9. DİĞER: 2,8

ERDOĞAN YÜZDE 53, KILIÇDAROĞLU YÜZDE 42

Optimar tarafından 1-7 Nisan tarihleri arasında 4 bin 745 kişinin katılımıyla yapılan yeni anket sonuçları da açıklandı. Ankete katılan kişilerin yüzde 53,4'ü seçimi Erdoğan'ın kazanacağı görüşünde birleşti. Kılıçdaroğlu kazanır diyenlerin oranı yüzde 42,1 olurken; İnce lehine görüş bildirenler ise yüzde 3,6 oldu. Sinan Oğan'ın kazanacağını söyleyenlerin oranı ise sadece yüzde 0,9.

14 MAYIS'TA YAPILACAK SEÇİMLERDE KİME OY VERECEKSİNİZ?

Ankete katılanlar "14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde kime oy vereceksiniz?" sorusunu da yanıtlarken, burada da Erdoğan'ın ismi ön plana çıktı. Ankete katılanlardan yüzde 45,9'u Erdoğan yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı yüzde 43,9 olurken, Muharrem İnce diyenler ise yüzde 8,3 oldu. Sinan Oğan'a destek ise yüzde 1,7'de kaldı.

KARARSIZ SEÇMEN FAKTÖRÜ 

Kararsızlar dağıtıldığında AK Parti yüzde 38 çıkarken, CHP Kılıçdaroğlu'nun adaylığının etkisiyle yüzde 28.2'ye ulaşıyor. HDP yüzde 9.2 çıkarken İYİ Parti hızlı bir gerileme ile yüzde 6.8'e inmiş durumda. MHP yüzde 6.6 çıkarken, Memleket Partisi sıçrama yaparak yüzde 3.8'e yükseliyor, TİP de yüzde 1.9 çıkıyor.

ERZURUM’DA SON DURUM

Erzurum özelinde yapılan ve kamuoyuna açıklanan bir anket bulunmakla birlikte başta Ak Parti ve CHP olmak üzere  bazı siyasi partiler anket yaptılar.

Yapılan anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açık ara üstünlüğü devam ederken bu oyların partilere dağılımında ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor.

Erdoğan’a destek yüzde 67 seviyesinde iken Ak Parti oyları ise bu rakamın gerisinde kalıyor. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:13
  • YATSI 20:41
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı