Erdoğan: Terör örgütleri ortak çalışıyor

HAK-İŞ Genel Kurulu´nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz sırtımızı PKK´ya dayıyoruz" sözlerini hatırlatarak "Biz sırtımızı önce Hakk´a sonra da halka dayıyoruz" dedi. Ankara eyleminin Suriye istihbaratı dahil terör örgütlerinin ortak eylemi olduğunu sö

Erdoğan: Terör örgütleri ortak çalışıyor

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Spor Salonu´nda, HAK- İŞ 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde konuşuyor...

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın konuşmasından satır başları:
HAK İş üyesi işçilerimizi tebrik ediyorum. Türkiye´nin bugüne ulaşmasında en çok emeği olan şüphesiz işçilerimizdir emekçilerimizdir. Hiçbir ücret işçinin mübarek alın terinin karşılığı değildir. Özellikle iş kazalarında yitirdiğimiz işçi kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Açıkcası HAK-İŞ´i hiçbir zaman bir işçi örgütü olarak görmedim. Geride kalan 40 yılda yaptıklarına baktığımızda hakların en güçlü savunucularından olduğunu gördük. Sadece emek ve ücret mücadelesi veren değil özgür ve bağımsız Türkiye mücadelesi veren kuruluş oldu.

Yapayalnız olduğumuz dönemlerde HAK-İŞ´in nasıl umut ışığı olduğunu biliyoruz. 80 döneminden sapasağlam çıkabildiysek HAK İŞ´in büyük emeği vardır. Hak için mücadlenin adı olmuştur HAK-İŞ.

12 EYLÜL´ÜN PAŞASINA DİKTATÖR DİYEBİLDİNİZ Mİ?
40 yıllık süreçte mücadelenin bayraktarlığını yapan birçok kardeşimiz oldu ama bu HAK İŞ´in binlerce isimsiz kahramanlardan oluştuğunu da bilmek lazım. Yeni Türkiye davası özü itibarı ile böyle bir davadır. Bu salondaki herkes 22 Ekim 1976 da yani 40 yıl önce bugün HAK İŞ´in kurulmasında bir koltuk davası yoktu. Ülkenin dertlerini kendilerine dert ederek bu örgütü kurdular. Darbelere çetelere direndiler. Tehditlere rağmen dik durdular Hakk´ı söylediler. Şimdi meydanlara çıkıp etrafta diktatör kavramını kullanmaya başladılar. Bunlara soruyorum siz 12 Eylül´de 28 Şubat´ta neredeydiniz. Diktatör kelimesini gerçek diktatörlere birkez olsun diyebildiniz mi?

KİMLERLE YÜRÜDÜKLERİNİ İYİ BİLİRİZ
Bunlar Abdulhamit Han´a Turgut Özal´a diktatör diyen zihniyet. Onların kimlerle yürüdüklerini biz çok iyi biliyoruz. Biz milletle yürüdük milletle yürümeye devam edeceğiz. Biz akşam olduğunda bugün Allah için milletin için ne yaptın diye soranlaız. Bu saldırılar karşısında boyun eğersek geri adım atarsak şu 40 yıllık emeğe haksızlık ederiz. Biz onların edep yoksunu söylemlerini kullanamayız. Onlar hergün yalan söyleyecek biz Hakk´ı söyleyeceğiz. Onlar sırtını tabanı ibadet ortası ticaret ve tavanı ihanet olan paralel yapılara dayayacaklar. Silahlı terör örgürlerine dayayacaklar. Biz ise sırtımızı önce Hak´ka sonra halka dayayıp yürüyeceğiz. 

HABER10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı