Erdoğan: Bir an önce hükümet kurulmalı

Azerbaycan ziyaretinden dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayağını tozuyla ATO Congresium´da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni´nde konuştu. Seçime dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Herkes egosunu bırakmalı, bir an önce hükümet kurul

Erdoğan: Bir an önce hükümet kurulmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium´da düzenlenecek 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni´nde konuşuyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın konuşmasından satırbaşları;

Değerli misafirler, yurtdışı Türkler ve Akraba toplulukları, öğrenciler, hanımefendiler, beyefendiler sizleri selamlıyorum. Türkiye´de öğrenim gördükleri okullardan mezun olacak bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu yıl mezun olacak 4 bin öğrenciyle birlikte Türkiye´de üniversiteyi bitiren yabancı öğrenci sayısı 60 bin olacak.

 

Az önce Cemil´e bir nükte yaptım. Dedim ben, Uganda´dan geldiğin gün gibi göreceğim zannediyordum, ama seni farklı gördüm. Kaç kardeşsiniz dedim, yedi kardeşiz dedi. Üç kız, dört erkek. Bu yolu açanlara şükranlarımı bildiriyorum. Ülkede böyle bir hizmeti vermenin az da olsa emeği geçen bir hadimi olmanın da mefahirini yaşıyoruz. Bundan dolayı da ayrıca mutluyuz.

"EĞİTTİKÇE, VERDİKÇE BEREKET ARTAR"

Öyle bir ecdadın torunlarıyız, bu mirasi bu şekilde yüklendik ve devam ettireceğiz. Halen eğitimini sürdüren 70 bin uluslararası öğrenciyle birlikte Türkiye´nin bu konuda bir marka haline geldiğini görüyoruz. Unutmayın, zekat ve sadaka verdikçe artar. Ben bu tür hizmetleri de aynı noktada görüyorum. Eğittikçe, verdikçe bunun bereketi daha fazla artar.

"BİZ SİZLERİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ"

Türkiye´deki üniversitelerden mezun olup 160 ayrı ülkede kendi ülkelerine hizmet verme çabasında olan tüm kardeşlerimi kutluyorum. Halen öğrenimlerini sürdüren kardeşlerime başarılarını diliyorum. Biz, Türkiye olarak sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Sizler de bizleri unutmayın. Aramızdaki kardeşlik ilişkisini daima güçlü tutmak için her türlü gayreti göstereceğiz.

"NE KADAR UZAK OLURSA OLSUN..."

Karşılıklı olarak sevgi saygı ve ortak gelişim çerçervesinde gelişen bu ilişkinin hayırlı sonuçlara besile olacağına inanıyorum. Küreselleşme, dünyanın neresinde olursa olsun tüm toplumların değerlerinin etrafında hareket etmesini zorunlu kılıyor. Orta Afrika, Güney Asya ve Türkiye´nin fiziki olarak ne kadar uzak olsalar da kaderleri birbirinden çok uzak değildir.

"BİZ HİÇ KİMSEYİ DERİSİNİN RENGİNE GÖRE AYIRT ETMEDİK"

Bizim milletimiz yüz yıllarca güçlü devlete sahip olmasına rağmen geçmişinde sömürgecilik olmayan tek devlettir. Bu ülke ve millet hiçbir zaman insanları derisinin rengine, yaşadığı yere, konuştuğu dile göre ayırt etmedik, etmeyiz.

HABER 10


Anahtar Kelimeler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli