Ender Yüncü Yazdı... "Gelin Futbolu Siyasete Alet Edelim Biraz"

Ender Yüncü Yazdı... Milyonlarca Erzurumspor sevdalısı Erzurumlu hemşerilerimiz adına sesleniyorum. "Gelin Futbolu Siyasete Alet Edelim Biraz"

Ender Yüncü Yazdı...

 

21 Takımın mücadele ettiği ve geçen sezon pandemiden dolayı küme düşme kuralının kaldırıldığı Süper ligde 2020-2021 Sezonu geçtiğimiz hafta oynanan müsabakalar sonunda sona erdi.

Beşiktaş şampiyonluğu elde ederken, Erzurumspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Denizlispor 1. lige düşen takımlar oldular. 

Haydi! Gelin En azından bu seferlik Futbolu Siyasete Alet Edelim istiyoruz.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Futbol Federasyonu tarafından pandemiden dolayı alınan karar ile ligden düşme kaldırılmış ve 18 takımlı Süper lig 21 takımlı olmuştu.

Pandeminin daha ağır geçtiği bu sezon ise yine küme düşürülme kuralının uygulanıp uygulanmayacağı henüz belirsizlik içerisindeyken...

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2020-2021 Süper Lig Şampiyonluk ve bir alt lige düşen takımların tescilleneceği güne az bir süre kala siyasilerimizi vakit çok geç olmadan göreve davet ediyoruz.

Gelişen ve Büyüyen Türkiye’nin Mimarları arasında bulunan ve Sağlık alanında bir Dünya Markası haline gelen Prof. Dr. Recep Akdağ beyefendi başta olmak üzere, Milletvekillerimiz Sayın Zehra Taşkesenlioğlu Ban Hanımefendi, Milletvekili olduktan sonra Erzurum’un bir ucundan diğer bir ucuna kadar ayak basmadığı tek bir karış yer bırakmadan sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayan her bir vatandaşımızın dert ortağı, sırdaşı, arkadaşı, abisi, kardeşi, evladı olan İbrahim Aydemir ağabeyimiz ve Ülkemizin zor günlerden geçtiği bir dönemde çok önemli görevlerde bulunan Sayın Selami Altınok beyefendiyi, yine Ülkemizin Bekası söz konusu olduğunda elini değil gövdesini taşın altına her zaman koymaya hazır Milyonlarca Türk Ülkücüsünün evi olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Sayın Prof. Dr. Kamil Aydın beyefendiyi ve İYİ Parti Erzurum Milletvekilimiz Sayın Naci Cinisli beyefendiyi bu şehrin Sahipsiz bir Memleket olmadığını Tüm Türkiye’ye göstermek adına Milyonlarca Erzurumspor sevdalısı Erzurumlu hemşerilerimiz adına sesleniyoruz.

Biz Haksız Bir şey İstemiyoruz…

Hakkımız Olanı Bize Vermelerini İstiyoruz…

Eğer 2019-2020 sezonunda Yeni Malatya, MKE Ankaragücü ve Kayserispor bir alt lige düşmelerine rağmen, pandemi süresinde mağdur oldukları gözetilerek Süper Ligde kalmalarına karar verildi ise, 2020-2021 sezonunda takımlar pandemi sürecini bir önceki yıla göre daha ağır bir şekilde tamamlamışlardır.

Hele ki, bu sene Süper Ligin hızlandırılmış bir Lig olarak ayarlanması bunun yanı sıra Ligin erken başlatılması göz önünde bulundurulduğunda Erzurumspor, Süper Lige yeni çıkan bir kulüp olarak hazırlıksız yakalanmış ve bu sezonun bir alt lige düşen en mağdur kulübü olmuştur.

Türkiye’de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan sonra tribünleri tamamen dolan beşinci takım olan Erzurumspor bu sezon pandemiden dolayı gerek kendi sahasında gerekse dış sahada taraftarsız maç oynamanın en büyük yarasını almış kulüptür.

Başakşehir, Göztepe, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve daha ismini sayacağımız onlarca kulübün kendi sahasında bile seyirci bulamadığı, Erzurumspor’un ise deplasman maçlarında bile bu ismini saydığımız kulüplerden daha fazla taraftarının tribünleri doldurduğunu herkes çok iyi bilmektedir.

Bu kapsamda, Pandemi süresi göz önüne alındığında Erzurumspor’un taraftar desteğinden mahrum bir sezonu geride bıraktığını söylememiz en doğru tespit olacaktır kanaatindeyim.

Gerek yabancı saha gerekse kendi sahasında taraftar faktörünün bir puana eşit olduğunu tüm Futbol otoriterleri söylemektedir. Bu durumu da göz önüne alacak olursak Erzurumspor bu sezon pandemi sürecinden en fazla etkilenen kulüp olmuştur.

Bu bağlamda, tüm Erzurumspor camiası adına tüm siyasilerimizden isteğimiz şudur; Erzurumspor’umuzun 2020-2021 sezonunda pandemiden en fazla etkilenen kulüp olduğunu Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine anlatmalarıdır. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda küme düşme kuralının askıya alınması ve Ligin 24 takım ile oynanması talebimizi Büyük Erzurumspor Camiası adına Siyasilerimizden istiyoruz.

Yine Süper Lige bu sezon 3 takım yükselirken, Neden 4 Takım düşürülüyor? Sorusunun da Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine Lig Tescil edilmeden söylenilmesini talep ediyor ve 3 Takım Süper Lige çıkarılıyorsa 3 Takım’da Süper Ligden düşürülsün o zaman diyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı