?Emeklilikte yaşa takılanlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ?Bizim emeklilikte yaşa takılanlar konusunda ortaya koyduğumuz değerlendirme açıktır. Bizim böyle bir çalışmamız yoktur ve eğer bir sosyal güvenlik sistemi reformunun tam olarak gerçekleştirmek istiyorsak,

 

 

Bakan Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde görüşülen 273 sayılı 65 yaşının doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesizlere aylık bağlanması hakkında Kanun tasarısı ile bazı kanun ve kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerine katıldı. Bakan Soylu, milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Soylu, yaşa takılan emeklilerin sayısıyla ilgili olarak, ?Türkiye sosyal Güvenlik sisteminde bir reform yaptı. Bu reformda sırasıyla yaş değerlendirmesi sonra kadınlarda 60, erkeklerde 65´e getirildi. Emeklilikte yaşa takılmak elbette ki bütün çalışanların hakkıdır. Ama Sosyal Güvenlik sisteminin gelir-gider dengesi var. Biz gelir-gider dengesini gözetmek zorundayız. Tam rakam hesaplanabilir değildir. Bizim emeklilikte yaşa takılanlar konusunda ortaya koyduğumuz değerlendirme açıktır. Bizim böyle bir çalışmamız yoktur ve eğer bir sosyal güvenlik sistemi reformunun tam olarak gerçekleştirmek istiyorsak, herkes belirlenen yaşta emekli olacaktır? dedi.

Anahtar Kelimeler: Emeklilikte yaşa takılanlar

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

04.07.2025

  • İMSAK 02:51
  • GÜNEŞ 04:45
  • ÖĞLE 12:24
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:39
  • Cuma 13.1 ° / 5.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 15.3 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.9 ° / 4.6 ° Güneşli