Elmalı: Siyaseti BİR DADAŞ GİBİ yapacağız

‘’Ben öylesine gezerken gelip aday olan biri değilim. İddialıyım,’’ diyen AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Avukat Ebubekir Elmalı, ‘’ Nasıl ki bir dadaş gibi yaşıyorsak Siyasetimizi bir dadaş gibi yapacağız''diye konuştu.

Elmalı: Siyaseti BİR DADAŞ GİBİ yapacağız

 

AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Ebubekir Elmalı, düzenlediği basın toplantısında aday adaylığı süreci boyunca izleyeceği yol haritasını anlattı. Bu süreçte adaymış gibi çalışacağını ve ilçe mahalle ayrımı yapmadan tüm teşkilatları dolaşacağını belirten Elmalı, Donanım olarak da, entelektüel bilgi birikimi olarak da aday aday olup seçildiği takdirde pasif bir vekil olmayacağını söyledi.

Erzurum’un ve Erzurum’un kendine özgü sosyolojik reflekslerini iyi bildiğini. Ekonomik sorunlarını iyi analiz ettiğini de ifade eden Elmalı, ‘’Erzurum’un öz be öz evladıyım. Karında yürüdüm, buzunda düştüm. Eğer iyi ve tanınmış bir hukukçu iseniz ister istemez bürokraside de çevre ediniyorsunuz. Bu kapsamda birçok hemşerimizin talepleri hakkında bürokrasi ile her birinin talepleri arasında köprü olmuşuzdur. Sadece Erzurum’da yaşayan değil, Erzurum dışında yaşayan hemşerilerimizde bize ulaştıklarında sorunlarıyla hep yakından ilgilendim. Gidilecek bir yer varsa beraber gittik, çalınacak bir kapı varsa beraber çaldık. Bakana derdini iletmesi gerekiyorsa bakan ile görüştük, bir genel müdür ile halledilecekse problemse genel müdürün kapısını çaldık. Erzurum derneklerinin başkanlarıyla hep istişareli olduk, örneğin sayın Murat Şahsuvaroğlu buna şahittir. Erzurum’un ihracatının 100 milyon bandını aşması için nasıl bir ticaret geliştirebilir, kimlerle iş birliği yapabilir onların çalışmalarını yaptık. Erzurum’da ihracat yapan birkaç şirketi katarda ve Dubai’deki danışmanlığını yaptığım firmalarla görüştürdüm. Bunları yaparken temel motivasyonum Erzurum ekonomisine nasıl katkı sağlarız oldu’’ dedi.

PASİF VEKİL OLMAM

Seçildiği takdirde, özgül ağırlığı olan, bürokrasiye de sözü geçen başarılı bir vekil olacağını da söyleyen Elmalı, ‘’ Bürokrasiden akıl alan değil, bürokrasiye hukuki çerçevede akıl veren ve yapılması gereken bir iş ise yaptırabilecek bir donanıma sahip biriyim. Dolayısıyla memleketimde hizmetim dokunur. Ben öylesine gezerken gelip aday olan biri değilim. İddialıyım, listeye girmeye aday en güçlü isimlerden de biriyim. Ama olurda giremezsem de bu benim için bir son olmaz. Bu benim için olsa olsa yeni bir başlangıç olur. Sonuç ne olursa olsun şunun garantisini sizlere verebilirim, bu saatten sonra sonuç ne olursa olsun Erzurum siyasetinin yeni bir yüzü, yeni bir siyasi dengesi, yeni ve güçlü bir aktörü olarak siyasete devam edeceğim’’ diye konuştu.

BU SEÇİM DİĞER SEÇİMLERDEN ÇOK DAHA FAZLA ÖNEM ARZ EDİYOR

Seçilecek olan iktidarın yedi düvel ile baş edilecek kabiliyete haiz olması gerektiğini de belirten Elmalı açıklamalarını şöyle sürdürdü;

‘’ Bu seçim bundan önceki diğer seçimlerden çok daha fazla önem arz ediyor. Özellikle dış politikada 2016 sonrası makas değişikliği yaparak özgür bağımsız cesur ve proaktif bir dış politika belirlememiz, bunun sonucu olarak bölgede ABD, Rusya, İran, İsrail gibi güçlü devletlerle ringe çıkmamız böylece başka emperyalist bir devletin güdümüyle değil de kendi ülke menfaatimize yönelik dış politika da stratejik özerklik kazanmamız, enerjinin hiç olmadığı kadar dünya pazarında önem kazanması, D.Akdeniz’de enerji savaşları. Yunanistan krizi gibi doğal sonuçları beraberinde getirdi. Seçilecek iktidarın adeta bu yedi düvel ile başedilecek kabiliyete haiz olması zorunluluk arz ediyor. Ayrıca pandemi, ve sonrasında pandemide duran çarkları çevirebilmek için piyasa basılan karşılıksız paraların yarattığı enflasyonist ekonomi bir de üstüne asrın felaketi depremin gerçekleşemedi. Onbinlerce insanımızı kaybetmemiz, yüzbinlerde insanımızın yararlanması, milyonlarca insanımızın bu depremden etkilenmesi, deprem bölgesinin ekonomisinin ihracatımızın yüzde 22 sini karşılaması iç siyasetimizdeki dönüm noktaları olmuştur. Seçilecek iktidarın iç ve dış politikalarda bir saniye bile tereddüt etmeden pozisyon alabilmesi dünden çok daha fazla önem arz etmektedir. Tüm bunlara ışığında millet ittifakının acabalar ile dolu ittifakının muğlak ibareler ile kendi aralarında yaptıkları mutabakatları, iktidarı doğasına aykırı olarak bölüşme vaatleri her seçmen gibi bende de tereddüt uyandırmış, bu tam da yol seçiminde Cumhur ittifakı ile yola devam edilmesinin ülke menfaatine olduğu kanaatimizi güçlendirmiştir.İş bu nedenlerle bu seçimlerde safımızı açıkça ve tereddütsüz bir şekilde belli etme zarureti görmüş ve doğduğum, büyüdüğüm bu dadaşlar diyarı Erzurum’dan Ak parti çatısı altında Milletvekili aday adayı ol aya karar vermiş bulunuyorum. Bugün itibari ile başvuru işlemlerini bitirdim ve aday adayıyım.

KAMU HUKUKU, DEVLETLER ARASI HUKUK UZMANLIK ALANIM

‘’Ben bildiğimiz üzere hukukçuyum, avukatım. İstanbul iki nolu baroya kayıtlıyım. Devasa cirolu İstanbul ve Ankara merkezli birçok şirketin hukuki danışmanıyım. Ayrıca yine devasa sermayeli yabancı şirketlerinde hukuki danışmanlığını yapıyorum. Bu şirketler ürettikleri veya hizmet verdikleri alanda tekel olan çok yüksek kurumsallıkta şirketlerdir. Hukuki danışmanlık bir aslında CEO’luk görevidir. Şirketin genel kurulları, ileriye dönük alacakları kararlar, yaptıkları her türlü sözleşmeler, şirket evliliklerine varana kadar çok geniş yelpazede doğrudan patronlarla istişare ederiz. Aslında yöneticiliktir. Bu alanda ülkenin en iyi şirketleri ile çalışan ülkenin en iyi ticaret ve uluslararası hukukçularından biriyim. Diğer yandan kamu hukuku anlamında devletler arası hukukta uzmanlık alanımdadır. Bu nedenle dış politikaya ilişkin önemli gelişmelerde doğrudan ulusal kanallar görüşümüze itibar edilir

ÜLKEM İÇİN NELER YAPTIM

‘’Öncelikle ülkemize değer katacak çok büyük sermeyeli yabancı şirketleri Türk şirketlerle birleştirip bir çok büyük projeyi birlikte yapmalarına katkı sundum. BU ekonomik politikalar açısından çok önemli hizmetlerdir. Demokrasi ve Birlik derneğinin genel başkan yardımcısıyım. Dernek deyip geçmeyin çok önemli bir misyona sahip olan bu oluşum ülkeye pek çok proje ile hizmet etmektedir. Bu projelerin pek çoğunda benim imzam vardır. Dernek bir kültürel ve siyasal harekettir. Amacı HDP sosyolojisini güçlendirmeye çalışan bir harekete karşı mücadele etmek ve bu alanda bir kültürel iktidar kurmaktır. Bu amaçlar ben ve genel başkanımız Mehmet Metiner tarafından Cumhurbaşkanımız ile İstanbul’da Vahdettin köşkünde bire bir saatlerce görüşülmüş ve Cumhurbaşkanımızın tensibi ve takdiri ile çalışmaktadır. Bu kapsamda İstanbul’da, Ankara’da, Bursa’da, Mardin’de, Mersin’de ve Adıyaman’da paneller yapılmış, bu panellerde birebir halkla ve yörenin ileri gelen kanat önderleri ile ayrıca STK’ları ile görüşülerek muhafazakar Kürt seçmenin HDP sosyolojisine itilmesine engel olunmuştur. Derneğimiz çatısı altında Doğu Perinçek, bakanlarımızdan Faruk Çelik gibi isimler, bir çok ak parti il başkanları, Büyükşehir belediye başkanları, ilçe teşkilatları ile koordineli çalışmalar yapılmıştır. Bu hizmet sosyal projelerle halen seçmen devşirme çabasında olan hdp ye çok büyük darbe vurmuş projelerdir. Halen daha çalışmaya devam etmektedir. Ayrıca son büyük depremde depremden sonra ki ilk bir hafta içerisinde Adıyaman’da 1000 kişilik ultra lüks bir yaşam alanı kurulmuş, çamaşırhanesinden WC sine ,çocuklar için oyun alanları ve sinevizyon salonundan, Sahra hastanesine ve yemek hanesine varana kadar yaklaşık 10 milyona mal edilen adete bir yaşam kent kurulmuştur. Yaşamkentin kentin mimarı derneğimiz olup, proje sahibi de bu kardeşinizdir.


Anahtar Kelimeler: Elmalı: Siyaseti DADAŞ yapacağız

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:13
  • YATSI 20:41
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli